Lapsi-, perhe- ja nuorisotyöhön veikkausvaroja tänä vuonna 117 miljoonaa — Etelä-Savossa suurin yksittäinen saaja on perhe- ja lähisuhdeväkivallan avopalveluyksikkö 844 000 euron avustuksella

Meneillään on Lasten oikeuksien viikko ja tiistaina vietetään kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää.

Lauri Vuorenmaa

Viola - väkivallasta vapaaksi perhe- ja lähisuhdeväkivallan avopalveluyksikkö on saanut veikkausvoittovaroista 844 000 euroa avustusta.
Viola - väkivallasta vapaaksi perhe- ja lähisuhdeväkivallan avopalveluyksikkö on saanut veikkausvoittovaroista 844 000 euroa avustusta.

Alkanut viikko on Lasten oikeuksien viikko. Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään tiistaina 20.11. Tänä vuonna päivän teema on osallisuus.

Kuntien ja kaupunkien lisäksi lukuisilla järjestöillä on merkittävä rooli lasten ja nuorten parissa tehtävässä työssä. Veikkausvoittovaroja on tähän työhön tänä vuonna myönnetty kaikkiaan 117 miljoonaa euroa, kertoo Veikkaus.

Sosiaali- ja terveysministeriössä toimivan avustuskeskuksen kautta on lapsi- ja perhejärjestöille mennyt avustuksia 35 miljoonaa ja erityistä tukea tarvitseville nuorille 27 miljoonaa euroa. Suurimpia saajia ovat Ensi- ja turvakotien liitto, Pelastakaa lapset ry ja Mannerheimin lastensuojeluliitto.

Opetus- ja kulttuuriministeriö puolestaan tukee nuorisotyötä tänä vuonna 55 miljoonalla veikkauseurolla. Työssä painotetaan osallisuutta ja elämänhallintaa sekä kasvu- ja elinoloja järjestöjen, keskusten, työpajojen ja etsivän nuorisotyön kautta.

Veikkausvaroista 2018 Etelä-Savoon tulleita avustuksia:

STM

Viola - väkivallasta vapaaksi 844 000
Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri 279 000
Aseman Lapset 175 000
Nuorten Palvelu  135 000
Non Fighting Generation  134 000
Savonlinnan seudun nuorisotoiminnan tuki 100 000
Savonlinnan seudun nuorisoasunnot  47 000

OKM

Nuorisotoimen valtionosuudet
Yli 1/4 etsivän nuorisotyön avustuksista
4H-yhdistysten kautta lasten ja nuorten harrastustoiminta

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet