Kuusi kunnanjohtajaksi hakenutta kutsutaan haastatteluun Kangasniemellä

Haastattelut toteutetaan maaliskuun alussa.

Arja Reinikainen

Kangasniemen kunnantalo odottaa uutta käskynhaltijaa.
Kangasniemen kunnantalo odottaa uutta käskynhaltijaa.

Kuudestatoista Kangasniemen kunnanjohtajaksi hakeneesta kuusi saa kutsun haastatteluun.

Valmisteluryhmä toivoo näkevänsä haastattelussa Risto Alaheikan, Kimmo Kainulaisen, Kalle Mannisen, Merja Oleniuksen, Kari Synbergin ja Jussi Teittisen.

Torniolainen kauppatieteen maisteri Risto Alaheikka lopetti Pyhäjärven kaupungin kehitysyhtiön toimitusjohtajan tehtävät viime joulukuussa. Taustalla on työrupeama muun muassa kauppakeskus Ison Omenan toimitusjohtajana Espoossa.

Mikkeliläinen rakennusinsinööri Kalle Manninen toimii kunnanrakennusmestarina Kangasniemellä. Manninen toimi ennen nykyistä tehtäväänsä rakennusurakoijana.

Kangasniemeläinen filosofian tohtori Kari Synberg toimi sosiaali- ja terveysminsiteri Pirkko Mattilan (ps.) erityisavustajana Juha Sipilän hallituksessa. Hän oli myös sinisten ehdokkaana edellisissä eduskuntavaaleissa.

Synberg on työskennellyt lisäksi erilaisissa Venäjä- ja aluekehitysprojekteissa Suomessa.

Haastatteluun päässeistä hallintotieteiden tohtori, yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Kimmo Kainulainen on Savitaipaleen ja joutsalainen yhteiskuntatieteiden maisteri Merja Olenius Hartolan kunnanjohtaja. Mäntyharjulainen Jussi Teittinen on toiminut viimeksi Pälkäneen kunnanjohtajana.

Valmisteluryhmä voi tarvittaessa kutsua myös muita ehdokkaita haastatteluun.

Hakuaika päättyi sunnuntaina, ja 16 henkilöä ilmoitti siihen mennessä kiinnostuksensa virkaan.

Haastatteluryhmä on alustavasti sopinut tuleviksi haastattelupäiviksi 4., 5. ja 8. maaliskuuta.

Kunnanhallitus merkitsi asian tiedokseen kokouksessaan maanantaina.

Nykyinen kunnanjohtaja Risto Nylund ilmoitti tammikuussa irtisanoutuvansa virastaan. Hänen viimeinen työpäivänsä kunnanjohtajana on 31. heinäkuuta.