Perussuomalaisten piirin uusi puheenjohtaja empii sote-remonttia - hän katsoo asiaa ammattilaisen näkökulmasta

Kati Kähkönen on osastonylilääkäri Mikkelin keskussairaalassa.

Vesa Vuorela

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Kati Kähkönen suhtautuu varsin varovaisesti edessä olevaan sosiaali- ja terveystoimen muutokseen.

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin puheenjohtaja Kati Kähkönen suhtautuu varsin varovaisesti edessä olevaan sosiaali- ja terveystoimen muutokseen.

Kähkönen sanoo periaatteessa kannattavansa sekä maakuntahallintouudistusta että soten uusia järjestelyjä, mutta myös pelkää, että jättimuutos ei onnistu tyydyttävällä tavalla.

Kähkönen katsoo soten myllerrystä ammattilaisen näkökulmasta, sillä hän on Mikkelin keskussairaalan osastonylilääkäri. Lisäksi hän työskentelee Mikkelin vankilassa ylilääkärinä.

Vuonna 1976 Lahdessa syntynyt Kähkönen on anestesiologian ja tehohoidon erikoislääkäri.

Hän sanoo kannattavansa myös maakuntahallinnon uudistusta, mutta tuumii, että "lopputulosta tulee vielä hioa", eikä maakuntavaaleihin ole kiire.

Mikkeliin Kähkönen tuli Jyväskylästä, jossa hän oli SDP:n kaupunginvaltuutettu.

Kähkönen liittyi perussuomalaisiin. ja puolue nosti hänet kaupunginhallitukseen. Hänet valittiin paikallisyhdityksen puheenjohtajaksi ja helmikuussa Etelä-Savon piirin puheenjohtajaksi.

- Koin Jyväskylässä, että SDP on puolue, joka sanoo jotain ja toimii toisin. Perussuomalaiset ovat aika suorasukaista sakkia, ja lähtökohtaisesti äänestäjä tietää, mitä äänestää.

Perussuomalaisten kannatuksen laskun taustalla on Kähkösen mukaan ehkä se, että osa äänestäjistä on pettynyt puolueen politiikan sisältöön.

- Toivottiin enemmän, eikä ehkä ymmärretä sitä, ettei yksin voida kaikkea muuttaa, jos hallituksessa on kaksi muutakin puoluetta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.