Kesäkausi lähtee Mikkelin keskustassa kunnolla käyntiin viikonvaihteessa — Kävelykadulla monenlaista tapahtumaa, sunnuntaina Jättikirppis

Poikkeuksellista viikonvaihteessa on valtakunnallinen musiikkikatselmus Sounds.

Taru Hokkanen

Vuosien varrella Mikkelin Kesäkatu-tapahtumassa ovat esiintyneet muun muassa cheerleaderit, kuten Blue Flame Cheerleaders. Tänä vuonna kesän ensimmäisessä tapahtumassa on tanssiteema. Arkistokuva. 
Vuosien varrella Mikkelin Kesäkatu-tapahtumassa ovat esiintyneet muun muassa cheerleaderit, kuten Blue Flame Cheerleaders. Tänä vuonna kesän ensimmäisessä tapahtumassa on tanssiteema. Arkistokuva. 

Mikkelin keskustassa kesä alkaa toden teolla perjantaina. 

Ensimmäinen tapahtuma on Mikkelin kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys Mikke ry:n järjestämä valtakunnallinen kävelykatuavaustapahtuma, joka alkaa kello 13. Stellan edustalla esiintyy rap-yhtye Favela Funk Finlandia, johon kuuluvat muusikot Paleface, Flam, Gracia ja Jonde.

Ennen virallisia avajaisia kävelykadulla esiintyy posetiivari Matti Pasanen, joka on posetiivinen soiton hallitseva Suomen mestari. Hän jäi eläkkeelle yhdeksän vuotta sitten Suomen kansallisoopperasta ja on nyt Pohjois-Euroopan ainoa laulava posetiivari. Pasanen soittaa kello 11.45.

Perjantai-iltana keskustassa käynnistyy aiemmilta kesiltä tuttu Kesäkatu-tapahtumasarja. Kello 17—20 kävelykadulla nautitaan erilaisesta ohjelmasta jokaisen kesäkuukauden viimeisenä perjantaina.

Ensimmäisellä kerralla tapahtuma on tanssipainotteinen. Lapsille on pomppulinna ja aikuisille maksutonta hierontaa. Mikke-junan maksuttomat Kesäkatu-lähdöt starttaavat tasatunnein kirjaston edestä, tällä kertaa poikkeuksellisesti kello 18, 19 ja 20. 

Kesäkatu on maksuton ja suunnattu koko perheelle. Sitä rahoittavat alueen yritykset ja Mikkelin kaupunki, ja sen tuottaa Event Production Finland.

Perjantaina on luvassa asiaakin kaupunkien keskustojen tilanteesta. Medialle pidettävässä tiedotustilaisuudessa kerrotaan Suomen 34:n kaupunkikeskustan elinvoimatulokset.

Viikonvaihteessa pidetään myös kesän ensimmäinen Jättikirppis. Se on torilla sunnuntaina kello 9—14. Mikke ry:n tuottamista Jättirppiksistä voit lukea lisää täältä

Poikkeuksellista viikonvaihteessa on valtakunnallinen musiikkikatselmus Sounds. Mikkeliin saapuu nuoria kaikkialta Suomessa harjoittelemaan, esiintymään ja kuuntelemaan toisia.

Nuorten taidoista pääsevät nauttimaan kaikki esimerkiksi perjantai-iltana kävelykadulla kello 17—18 ja Stellassa kello 18—19. Muun ohjelman voit katsoa täältä