Onnennumerot peliin – Lotossa tarjolla tänään ennätyssumma

Vitostiellä lototaan kesällä ahkerasti.

Mari Koukkula

Arja Venäläinen pysähtyi täyttämään lottokuponkia ohikulkumatkalla. — Voittosummasta antaisin lapsille ja lastenlapsille, osan sijoittaisin.
Arja Venäläinen pysähtyi täyttämään lottokuponkia ohikulkumatkalla. — Voittosummasta antaisin lapsille ja lastenlapsille, osan sijoittaisin.

Vitostiellä lototaan kesällä ahkerasti.


Moni suomalainen täyttää taas tänään lottokuponkeja, kun jaossa on uusi ennätyspotti, 14,2 miljoonaa euroa. Iso-Urhoksi nimetty potti voi kasvaa jopa 28,4 miljoonan euron suuruiseksi, jos tuplaus osuu riviin.
Jo ilman tuplaustakin jaossa on silti kaikkien aikojen ennätyssumma.
— Pelasin kaksi riviä, ja minulla on vakionumerot, joita aina käytän, kertoo ABC Pitkäjärvellä lottokuponkia täyttävä Arja Venäläinen.
Venäläinen pelaa vain satunnaisesti, mutta suuri voittopotti houkutteli kokeilemaan onnea.
— Lottorivini koostuu perheenjäsenten syntymäpäivistä, hän paljastaa.

Suuri potti saa ihmiset aina liikkeelle. Kesällä on kuitenkin huomattavissa rahapelien myynnin kasvua erityisesti Etelä-Savossa, sillä alueella on paljon loma-asuntoja.
Lomalaisten vaikutus pelaamiseen on huomattavissa myös kunnittain. Kesäasukkaat näkyvät esimerkiksi Puumalan myynnissä.
— Puumalan Sale Hurissalo on klassinen esimerkki kesällä henkiin heräävästä kaupasta, kertoo Veikkauksen Keski-Suomen alueen myyntipäällikö Timo Hoivala.
Pertunmaa sen sijaan loistaa Loton myynnin kärkikuntana. ABC Kuortti on lottokuponkien osalta maan suurimpia myyntipaikkoja.
— Loma-ajan matkustaminen lisää myyntiä, ja sen pääväylän, eli vitostien varressa olevien isojen toimipaikkojen, myynnit ovat kärkipäätä, Hoivala selittää.

Heilahtelut eivät kuitenkaan ole Hoivalan mukaan yhtä rajuja kuin aiemmin. Muutosta selittävät sekä pelaamisen siirtyminen digitaaliseksi että suomalaisten mökkeilytapojen muutos.
— Mökkeilijät ovat liikkuvaisempia kuin ennen. Sadepäivinä ajellaan kauemmas vaikka kauppakeskukseen, ja lähialueiden matkailu on lisääntynyt.
Yksi lottokuponki ostetaan sieltä, toinen tuolta.
Tästä hyvä esimerkki on viime elokuussa Ristiinan Shellillä pelattu täysosumarivi. 2,2 miljoonan euron potin voitti pääkaupunkiseutulainen mies, joka teki rivin mökkimatkallaan.
Tähän mennessä suurin Etelä-Savoon napsahtanut voittosumma on noin 7,3 miljoonaa euroa. Voitto meni Kangasniemelle vuonna 2010.

kia.toivanen@lansi-savo.fi

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo