Mikkeliläinen, onko perunkirjoitus tiedossa? Tilaa virkatodistus heti, sillä sitä saa nyt odottaa kuukauden — Kouvolan aluekeskusrekisterissä puretaan vuodenvaihteen ruuhkaa ylitöinä

Mikkelin, Juvan ja Kangasniemen seurakuntien jäsenten kirkonkirjat siirtyivät vuodenvaihteessa Kouvolassa ylläpidettäviksi. Kirkollisten toimitusten sopiminen tapahtuu edelleen kirkkoherranvirastossa.

Katja Juurikko

Vuodenvaihteessa aloittanut usean seurakunnan yhteinen aluekeskusrekisteri on Kouvolan seurakuntakeskuksessa.
Vuodenvaihteessa aloittanut usean seurakunnan yhteinen aluekeskusrekisteri on Kouvolan seurakuntakeskuksessa.

Mikkelin, Juvan ja Kangasniemen seurakuntien jäsenet joutuvat tällä hetkellä odottamaan virkatodistuksiaan ja sukuselvityksiään poikkeuksellisen pitkään.

Esimerkiksi virkatodistuksen toimitusaika on Kouvolan aluekeskusrekisterissä tällä hetkellä noin neljä viikkoa, kun normaalisti virkatodistuksen saa kahdessa viikossa.

— Puramme ruuhkaa parhaan kykymme mukaan. Todistuksia kirjoitetaan nyt myös viikonloppuisin. Olimme töissä viime lauantaina ja jälleen ensi lauantaina, rauhoittelee rekisteripäällikkö Sirpa Sirén Kouvolan aluekeskusrekisteristä.

Mikkeliläisten, juvalaisten ja kangasniemeläisten kirkonkirjat siirtyivät vuodenvaihteessa ylläpidettäviksi Kouvolan aluekeskusrekisteriin.

Esimerkiksi perunkirjoituksessa tarvittavat virkatodistukset ja sukuselvitykset on siis tilattava Kouvolasta, paikalliset kirkkoherranvirastot eivät niitä enää toimita.

— Palvelun ruuhkautuminen ei kuitenkaan johdu tästä muutoksesta, vaikka uudistus onkin lisännyt asiapaperitilauksia.

— Vuodenvaihteen pitkät pyhät aiheuttavat viivettä palveluun ja virkatodistuksia myös tilataan tähän aikaan todella paljon, Sirén selvittää.

Sirénin mukaan parhaillaan käsitellään vielä joulukuussa tulleita virkatodistus- ja muita asiapaperitilauksia. Suma pyritään selvittämään mahdollisimman nopeasti.

Kouvolan aluekeskusrekisteristä voi tilata niin sanotun elää-todistuksen, sukuselvityksen tai sukututkimuksen.

Rekisteröintipalvelusta seurakuntalaiset voivat myös kysyä neuvoa kirkollisten toimitusten lomakkeista, kastettavien nimien lainmukaisuudesta sekä tarkistaa kummiehdokkaiden kelpoisuuden tehtäväänsä.

Kouvolan aluekeskusrekisteriin saa yhteyden sähköpostilla aluekeskusrekisteri.kouvola@evl.fi.

Virkatodistuspalvelut palvelevat puhelinnumerossa 040 765 4017 ja sähköpostitse virkatodistukset.kouvola@evl.fi.

Rekisteröintipalveluihin saa yhteyden puhelimitse 040 849 2611 ja 040 7140 554.

Aluerekisterikeskus on avoinna maanantaista torstaihin kello 9—15.

Kirkollisten toimitusten varaukset hoituvat paikallisissa kirkkoherranvirastoissa entiseen tapaan.