Laatokan ilmasotaharjoitukset näkyvät hyvin nyt Punkaharjun Putikossakin

Rajavartioston mukaan Seppo Kaskisen Putikosta havaitsemat valopallot ovat mitä ilmeisemmin olleet venäläisten lentokoneiden maalipalloja.

Timo Seppäläinen

Itäisellä tähtitaivaalla on tällä viikolla pimeän tullen muutakin katsottavaa kuin kuu, jos asuu lähellä rajaa ja ilma pysyy kirkkaana.
Itäisellä tähtitaivaalla on tällä viikolla pimeän tullen muutakin katsottavaa kuin kuu, jos asuu lähellä rajaa ja ilma pysyy kirkkaana.

Punkaharjun Putikossa asuva Seppo Kaskinen katseli tiistai-iltana itäisellä taivaalla näkyneitä kirkkaita valopalloja, joita ihmetteli varmaan moni muukin alueella asuva.

Kaskinen arvioi, että valoilmiöt olivat selvästi Venäjän puolella rajaa.

Kaakkois-Suomen rajavartioston Imatran raja-asemalta arvattiin välittömästi selitys asialle.

— Kyse on Venäjän jokavuotisesta ilmasotaharjoituksesta Laatokan ympäristössä. Valopallot ovat lentokoneiden maalipalloja, jotka näkyvät sangen selvästi myös Imatralla, kun ilta pimenee, kertoi ylirajavartija Ville Kuusisto.

Kuusiston mukaan Laatokka 2016-harjoitus alkoi maanantaina ja valoilmiöitä on havaittavissa jatkossakin, jos on kirkas ilma.

Yle uutisoi viime viikolla, että harjoitukseen osallistuu noin 50 lentäjää MiG-29SMT, MiG-31BM ja Su-27 -hävittäjillä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.