Poliisi nappasi kiinni Mikkelin kirjaston ikkunoita aamuyöllä rikkoneen miehen — Havaintoja Pieksämäellä varastetusta Toyota Carinasta kaivataan

Risto Hämäläinen

Poliisi nappasi kiinni Mikkelin kirjaston ikkunoita aamuyöllä rikkoneen miehen — Havaintoja Pieksämäellä varastetusta Toyota Carinasta kaivataan

Mikkelin kirjaston ikkunoita aamuyöllä rikkonut mies on saatu kiinni. Poliisi kertoo tiedotteessa, että nuoren mikkeliläismiehen epäillään rikkoneen kaupunginkirjaston ikkunoita lauantaina kello kolmen jälkeen.

Hätäkeskus oli saanut ilmoituksen, että kirjaston ikkunoita on rikottu ja paikalta oli poistunut henkilöitä.

Poliisipartio tavoitti teosta epäillyn miehen sivullisilta saatujen tietojen avulla. Mies, joka on syntynyt 1990-luvulla, on alustavasti myöntänyt rikkoneensa ikkunat.

Pieksämäen Savontieltä on anastettu helmikuun lopun ja maaliskuun alkupuoliskon aikana harmaa Toyota Carina -merkkinen henkilöauto, jonka rekisteritunnus on FAA-856.

Välittömät havainnot autosta pyydetään ilmoittamaan suoraan hätäkeskukseen numeroon 112. Muut vihjeet voi kertoa Itä-Suomen poliisin vihjepuhelimen numeroon 029 5415 232 tai lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Rattijuoppo puhalsi 2,3 promillen lukemat Mikkelissä

Poliisi kertoo myös, että 1980-luvulla syntynyt mikkeliläinen mies jäi kiinni törkeästä rattijuopumuksesta epäiltynä Mikkelissä perjantai-iltana.

Mies ajoi henkilöautolla poliisin Savilahdenkadun ja Saattotien risteyksessä pitämään puhallusratsiaan.

Tarkkuusalkometrikokeen tulokseksi tuli, että alkoholia on 1,05 milligrammaa litrassa uloshengitysilmassa, mikä vastaa 2,3 promillen humalaa.

Poliisi määräsi miehen väliaikaiseen ajokieltoon.