Väistötilat rivitaloasunnosta - Pertunmaan homeongelmaisen seurakuntakodin kohtalo selvitetään kevään aikana

Seurakunnan työntekijät ovat oireilleet sisäilmasta.

Pertunmaan seurakuntakodilla on järjestetty erilaisia seurakunnan tilaisuuksia. Kuva on keskustelusta, jossa käsiteltiin liittymistä Mäntyharjun seurakuntaan.

Käyttökieltoon asetetun Pertunmaan seurakuntakodin kohtalona saattaa olla purkutuomio. Rakennustoimikunta selvittää, miten laajasti talo on saastunut, ja päätökset asiasta tehdään sen jälkeen.
Toimikunnan puheenjohtajan Panu Karjalaisen mukaan ensin selvitetään rakennuksen korjaushistoria ja vedetään yhteen tutkimukset, joista talosta on tehty.

Seurakunnan työntekijät ovat oireilleet sisäilmasta. He siirtyvät väistötiloihin rivitaloasuntoon Honkaniementie 7:ään helmikuun loppuun mennessä. Suurempia tilaisuuksia voidaan pitää esimerkiksi koululla.
Mäntyharjun seurakunnan, johon Pertunmaan liittyi vuodenvaihteessa, talouspäällikkö Risto Jaakola kertoo, että ensi viikolla muutetaan ja ensimmäinen perhekerho pidetään väistötiloissa ensi viikon perjantaina.
Kirkkohallitus on myöntänyt seurakuntakodin peruskorjaukselle avustusta 74 000 euroa ja talousarvioon sille on varattu 130 000 euroa.

Jaakolan mukaan talon todellinen kunto alkoi selvitä vasta avustusanomuksen lähettämisen jälkeen, joten kuntokartoituksen jälkeen päätetään myös siitä, laitetaanko uutta hakemusta vetämään.
Mäntyharjun kirkkovaltuusto käsitteli asiaa kokouksessaan tiistaina.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo