Evakuoidun perhekodin asukkaat palaavat Pertunmaalla — Suomenniemellä vesikatko palvelukeskuksessa, monitoimijapäivystyksessä ruuhkaa

Mari Koukkula

Monitoimijapäivystys on ruuhkautunut, koska pyhien jälkeen 
osastopaikkoja ei ole vielä vapautunut ja lääkäreiden määrässä on 
vajausta.
Monitoimijapäivystys on ruuhkautunut, koska pyhien jälkeen osastopaikkoja ei ole vielä vapautunut ja lääkäreiden määrässä on vajausta.

Sähkökatkon takia Pertunmaalla evakuoidun ikäihmisten perhekodin asukkaat ovat palaamassa takaisin, Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote kertoo.

Ruuhilammen ammatillisen perhekodin sähköt katkesivat uudenvuodenpäivänä tiistaina puolen päivän jälkeen.

Sähköt ovat palanneet ja talon lämpötila saatu kohoamaan, Essote kertoo tiedotteessa. Asukkaat palaavat keskiviikkoillan mittaan perhekotiin.

Perhekodin kuusi asukasta siirrettiin Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän ja pelastuslaitoksen yhteisellä päätöksellä Pertunmaan keskustaan väistötiloihin. Yksi asukas siirtyi omaisten luo kotiin.

Yksi Essoten asiakas siirretty omasta kodista palvelukotiin sähköttömyyden takia

Talvimyrsky on aiheuttanut muutamia muita pieniä toimia Essoten alueella.

Suomenniemen palvelukeskukselle ei ole tullut vettä, koska sähköt katkesivat vedenottamolta. Ruokaveden saanti on turvattu vesikanistereiden avulla. Vesikatko loppui pelastuslaitoksen mukaan kello 15.30.

Kotihoidon asiakkaiden tilanteet on selvitetty. Turvapuhelimet ovat monissa paikoissa vara-akun varassa. Mikäli ongelmia tulee, välittyy tieto Essoten turvapalveluun ja valmius toimia heti on olemassa.

Tarvittaessa asiakkaita siirretään muun muassa Essoten palvelukeskuksiin ennalta tehdyn suunnitelman mukaisesti.

Yksi Essoten asiakas on jouduttu siirtämään palvelukotiin oman kodin sähköttömyyden takia. Tilannetta kotihoidossa ja kotisairaalassa seurataan tehostetusti.

Ensihoidon tehtävät eivät ole lisääntyneet.

Monitoimijapäivystys on ruuhkautunut, koska pyhien jälkeen osastopaikkoja ei ole vielä vapautunut ja lääkäreiden määrässä on vajausta.