Rantakylän ja Mikkelin lyseon koululaiset kokkaavat kauppojen lahjoittamasta hävikkiruuasta

Oppilaat saavat käydä hakemassa kassillisen hävikkiraaka-aineita ruokakaupoista. Aineksista valmistetaan kotitaloustunnilla kahden ruokalajin aterioita.

Vesa Vuorela

Ruokahävikin vähentäminen on kaupan alalla nyt ajankohtainen teema. Arkistokuva.

Motiva Oy järjestää tällä viikolla Hävikki-battlen. Kaikkiaan pari tuhatta peruskoulujen yläasteen oppilasta perehtyy kotitaloustunnilla hävikin vähentämisen saloihin ja valmistaa aterioita S-ryhmän kauppojen hävikkielintarvikkeista.
Tempauksessa ovat mukana myös Osuuskauppa Suur-Savo, Rantakylän yhtenäiskoulu ja Mikkelin lyseo.

Oppilaat saavat käydä hakemassa kassillisen hävikkiraaka-aineita Mikkelin Prismasta ja Rantakylän S-marketista. Aineksista valmistetaan kotitaloustunnilla kahden ruokalajin aterioita.
— Haaste opettaa hyödyntämään sattumanvaraisia raaka-aineita ja ottamaan vapauksia reseptiikasta. Haluamme opettaa, että aina ei tarvitse lähteä erikseen kauppaan, vaan jääkaapista löytyvistä jämistäkin pystyy yleensä loihtimaan maukkaita aterioita, kertoo Motivan projektipäällikkö Elina Ovaskainen tiedotteessa.

Ruokahukan torjuminen on ajankohtainen teema muillekin kaupan toimijoille: Lidl tiedotti keskiviikkona vähentäneensä ruokahävikkiä vuodessa yli kymmenen prosenttia.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo