Leffatyöpaja on pikavisiitti elokuvien tekemiseen – Nuorten uunituoreet lyhärit saavat ensi-illan tänään Ilokuvafestivaaleilla

Yhdeksän nuorta, Mursut ja Suolatikut, tekivät 48 tunnissa kaksi lyhytelokuvaa ideoinnista editointiin.

Tanja Rihu

Neljän nuoren kuvausryhmä pyörii Lankaniemen takkatuvalla. Visio ei ehkä ole ihan selkeä, mutta intoa elokuvan tekijöissä on.
Kuvaajana toimii Elias Partonen, joka on Team Mursujen ainoa mäntyharjulaisjäsen. Muut kolme ovat muualta Suomesta ja tulleet Mäntyharjuun Ilokuvafestivaaleille.

Pari päivää Mursut ja toinen nuorten leffatyöpajan ryhmä Suolatikut ovat viettäneet tiiviisti Lankaniemen maisemissa. Festivaaliin liittyvässä työpajassa yhdeksän 12 –17 -vuotiasta nuorta tekee 48 tunnissa lyhytelokuvan, ideoinnista editointiin saakka.
— Ensimmäisenä päivänä tehtiin hommia yli 12 tuntia. Hyvin ovat nuoret jaksaneet, työpajan vetäjä Riikka Kampara kehuu.

Leffatyöpajassa on periaatteena tehdä itse. Kampara ja toinen työpajan vetäjä Mete Sasioglu kertovat, että teoriaosuus oli tänäkin vuonna lyhyt.
— Ajatuksena on, että tekemällä oppii ja neuvotaan, kun kysytään. Ainoastaan se huolettaa, että aika loppuu kesken, vetäjät sanovat.
Oma-aloitteisuus näkyy. Mursut ovat jo siirtyneet sisälle ja aloittaneet itsenäisesti editointiurakan.

Lopputuloksena, valtavan aherruksen jälkeen, syntyy kaksi noin viiden minuutin lyhytelokuvaa, jotka näytetään osana Ilokuvafestivaalien ohjelmaa. Todella uunituoreet leffat katsotaan tänään lauantaina Mäntyharjun Kinon valkokankaalla kello 18.

Tanja Rihu

Tanja Rihu

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo