Siilin päiväkodille Pieksämäellä olisi löytynyt uusi ostaja – Kaupunginhallitus jätti myynnin vielä pöydälle

Pieksämäkeläisen Sähköpari Oy:n tarkoitus olisi ollut vuokrata tilat ja saada kiinteistöön uutta liiketoimintaa. Nyt kaupunki tutkii, otetaanko Siilin päiväkoti uudelleen entiseen käyttöön.

Arja Reinikainen

Päivähoidon tarve Naarajärven taajamassa on kasvanut. Sen sijaan, että olisi myynyt Siilin päiväkotikiinteistön, kaupunki tutkiikin nyt, tarvitaanko päiväkotia sittenkin entisessä tehtävässään.
Päivähoidon tarve Naarajärven taajamassa on kasvanut. Sen sijaan, että olisi myynyt Siilin päiväkotikiinteistön, kaupunki tutkiikin nyt, tarvitaanko päiväkotia sittenkin entisessä tehtävässään.

Pieksämäen kaupunginhallitus jätti maanantain kokouksessaan pöydälle Sähköpari Oy:n tarjouksen Siilin päiväkotikiinteistöstä.

Yritys oli tehnyt päiväkodista kaupungille 6 500 euron tarjouksen tarkoituksenaan vuokrata tilat ja saada kiinteistöön uutta liiketoimintaa.

Tarjoussumma on sama, jonka tarjouksensa perunut Suomen kiinteistöomistus Oy teki siitä nettihuutokaupassa. Tämä kauppa kuitenkin peruuntui.

Sen sijaan, että olisi hyväksynyt kaupan, kaupunginhallitus joutuikin pohtimaan sitä, riittävätkö Pieksämäen Naarajärvellä helmi-maaliskuussa aloittavan uuden Maaselän päiväkotikoulun hoitopaikat kaikille päivähoidon tarvitsijoille.

Vai pitäisikö kertaalleen jo lakkautettu Siilin päiväkoti avata uudelleen, kun Naarajärvelle on yllättäen muuttanut useita lapsiperheitä?

Päivähoidon tarve selvitetään

–Näiden kysymysten pariin jouduttiin, kun valtuuston kokouksessa tehtiin toimenpidealoite, jonka mukaan Naarajärvelle tarvittaisiin lisää päivähoitopaikkoja, kertoo hallituksen puheenjohtaja Arto Sepponen (kesk.).

Päivähoitopaikkojen tarve selvitetään Sepposen mukaan helmikuun loppuun mennessä.

Tämän jälkeen asia käsitellään opetuslautakunnassa, joka tekee päätöksen siitä, tarvitaanko lapsiperheiden suosimassa lähiössä lisää hoitopaikkoja, ja jos tarvitaan, niin millä tavalla ne järjestetään.

– Mietitään esimerkiksi sitä, voidaanko käytää palveluseteleitä ja perhepäivähoitoa. Siilin päiväkotikiinteistön kunto asettaa omat haasteensa, Sepponen kertoo.

Tarve päästä eroon ylläpitokuluista

Vuonna 1988 rakennettu Siilin päiväkoti on tällä hetkellä osittain seurakunnan käytössä. Tilaa rakennuksessa on noin 580 neliötä.

Sähköpari Oy:n toimitusjohtaja Ossi Kinnunen on kertonut tarjousta tehdessään, että tarkoituksena on vuokrata tilat edelleen ja saada kiinteistöön uutta liiketoimintaa.

Kodinkoneliike Sähköpari on toiminut Pieksämäellä vuodesta 1968 lähtien.

Pieksämäen kaupunki myi aiemmin Siilin entisen koulurakennuksen 6 000 euron kauppahinnalla.

Toistaiseksi vielä koulukäytössä olevasta Taitotalosta kaupunki sai 33 000 euroa ja Siilin koulun asuntolasta 70 500 euroa.

Kauppahintaa merkittävämpi asia kaupungille ovat tarpeettomien kiinteistöjen ylläpidosta koituvat säästöt. Esimerkiksi Siilin päiväkodin käyttökulut vuonna 2019 olivat 24 074 euroa.