Harlinin Skiptrace-leffa saa jatko-osan — myös Ilokuvafestivaali järjestettänee uudelleen

Jatko-osaan musiikkia säveltää Ilokuvafestivaalin toinen järjestäjä Tuomas Kantelinen.

Vesa Vuorela

Renny Harlin ja elokuvien Future Filmin Saija Holm kertoivat Mäntyharjun ennakkoensi-illassa Skiptracen menestyksestä Kiinassa.

Elokuvaohjaaja Renny Harlin ilmoitti uutuuselokuvansa Skiptracen Suomen ennakkoensi-illassa Mäntyharjun Ilokuvafestivaaleilla lauantaina, että Jackie Chanin tähdittämä filmi saa jatko-osan ensi vuonna.

— Tämä päätettiin yhtäkkiä, kun elokuva tuotti ensimmäisenä viikonloppuna tuplasti sen, minkä sen tekeminen maksoi.

Skiptracen kustannukset olivat 30 miljoonaa dollaria. Se on Kiinassa tuottanut lipputuloja tähän mennessä noin 100 miljoonaa dollaria.

Harlin palaa Ilokuvafestivaalien jälkeen Kiinaan, missä jatkuu ennen Skiptracen jatko-osaa tehtävän filmin valmistelu. Tähän elokuvaan Ilokuvafestivaalin toinen järjestäjä Tuomas Kantelinen säveltää musiikkia.

Ystävyys- ja työsuhde Kantelisen ja Roosa Toivosen kanssa selittää osaltaan sitä, miksi Harlin toi uutuutensa Kiinan jälkeen nähtäväksi juuri Mäntyharjuun.

Harlin työskentelee mielellään Kiinassa, sillä hän oppinut pitämään kiinalaisesta tavasta tehdä elokuvaa.

— Amerikassa kaikki on tarkasti etukäteen suunniteltua.

Harlin myöntää kiinalaisen työtavan tuottaneen aluksi shokin, mutta hän on huomannut sen antavan enemmän mahdollisuuksia improvisointiin ja ex tempore -tekemiseen.

Harlin uskoo elokuvan rikkovan länsimaisten katsojien kaavamaisia käsityksiä Kiinasta.

Mäntyharjuun ja Suomeen saapuminen sai Harlinin herkistymään.

— Kun katsoin ihanaa, upeaa taivasta ja luontoa tuntui niin mahtavalta, että kyyneleet tuli silmiin.

Harlinille suomalaisuus on tärkeää ja usein hänen elokuvissaan on ollut joku suomalainen elementti. Skiptraceen hän keksi sivuosaan Youtubessa ilmiöksi nousseen Sara Maria Forsbergin, joka videoblogeissaan jäljitteli useita kieliä uskottavasti.

Tuomas Kantelinen ei halunnut Ilokuvafestivaalin toiseksi viimeisenä päivänä ottaa kantaa siihen, järjestetäänkö tapahtuma myös ensi kesänä. Ilokuvafestivaalin toisella pääorganisaattorilla, elokuvaohjaaja Roosa Toivosella on selvemmät sävelet.

— Tottakai tämä järjestetään uudestaan hamaan ikuisuuteen, Toivonen naurahtaa ja tökkää Kantelista kylkeen Mäntyharjun Kinon pihalla.

Ilokuvafestivaalien sunnuntai on omistettu dokumenttielokuville. Toivonen uskoo niidenkin saavan yleisöä, koska nekin edustavat teeman mukaisia hyvän mielen elokuvia.

Laura Ikävalko

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet