Heli Järvinen haluaa Kela-taksit kannattaviksi kaikissa maakunnissa — "Laitteet eivät toimi vieläkään, vaikka uusia on käytetty kaksi kuukautta"

Järvinen jätti kirjallisen kysymyksen siitä, miten ministeriö aikoo helpottaa taksiyrittäjien tilannetta.

Petri Vanhanen

Heli Järvinen haluaa Kela-taksit kannattaviksi kaikissa maakunnissa — "Laitteet eivät toimi vieläkään, vaikka uusia on käytetty kaksi kuukautta"

Kela-kyydeistä Etelä- ja Pohjois-Savossa vastaavan Pro-Keskuksen on ryhdyttävä pikaisesti toimiin, jotta taksiyrittäjien tilanne maakunnissa parantuu, kansanedustaja Heli Järvinen vaatii.

Järvinen jätti kirjallisen kysymyksen siitä, miten ministeriö aikoo helpottaa taksiyrittäjien tilannetta, jotta Kela-korvattavien kyytien ajaminen on kannattavaa jokaisessa maakunnassa.

— Olen saanut taksiyrittäjiltä viestejä, etteivät laitteet toimi vieläkään, vaikka uusia laskutuslaitteita on käytetty pian kaksi kuukautta. On kohtuutonta, että merkittävä osa taksiyrittäjien tuloista viivästyy laitteiden toimimattomuuden takia varsinkin, kun kuljettajille ei ole tarjottu mahdollisuutta ajaa Kela-kyytejä vanhoilla laskutuslaitteilla.

Järvisen mukaan vaarana on, että kasvaneet kulut tekevät Kela-kyydeistä täysin kannattamattomia maakuntien taksiyrittäjille.

Hän huomauttaa myös, että taksiliikennelain uudistus ei sekoittanut yrittäjien arkea yhtä paljon kaikkialla. Esimerkiksi Etelä-Karjalassa kuljettajia ei vaadittu päivittämään laskutuslaitteistoa.

Luetuimmat