Kirjoitukset alkavat tänään - abit rustaavat vastauksia viimeistä kertaa vain kynillä

Syksyllä kolme koetta muuttuvat sähköisiksi, ja muutaman vuoden päästä vastataan vain tietokoneella. Monille lukioille sähköiset kirjoitukset tarkoittavat muutostöitä koetiloihin.

Markku Tissarinen

Lukioissa alkavat tänään maanantaina ylioppilaskirjoitusten kirjalliset kokeet.
Kuullunymmärtämiskokeet ja äidinkielen tekstitaidon koe olivat helmikuussa, ja tänään kirjoitusurakka alkaa useimmilla äidinkielen esseekokeella.

Abiturientit rustaavat nyt vastauksiaan viimeistä kertaa kokonaan lyijykynällä, sillä ensi syksynä ensimmäiset kolme koetta muuttuvat sähköisiksi.
Keväällä 2019 kokelaat vastaavat kaikkiin koekysymyksiin tietokoneella.

Tanja Rihu

Monille lukioille sähköiset kirjoitukset tarkoittavat muutostöitä, sillä ylioppilastutkintolautakunta on antanut ohjeet siitä, kuinka koetilat on varustettava esimerkiksi sähköjen ja tietoliikenteen osalta.

Mäntyharjun lukiossa tekniikkakysymykset ratkaistaan uuden luokkahuoneen rakentamisella. Kulttuurisalin takaosassa on ollut lähes käyttämättömänä 150 neliötä, jonne tulee 42 sähköisiin kirjoituksiin soveltuvaa oppilaspaikkaa.

Luokkahuone valmistuu maaliskuun lopussa, joten kevään kokeet järjestetään väistötiloissa, niin sanotussa peilisalissa. Uusi luokka pääsee ensimmäiseen testiin 6. huhtikuuta, jolloin järjestetään valtakunnallinen sähköinen harjoituskoe.

Ylioppilaskirjoitukset jatkuvat 4.4. saakka. Aikataulut ovat:
14.3 äidinkielen esseekoe, suomi tai ruotsi toisena kielenä -koe
16.3 uskonto, elämänkatsomustieto, yhteiskuntaoppi, kemia, maantiede, terveystieto
18.3 vieras kieli, pitkä oppimäärä
21.3 toinen kotimainen kieli, pitkä ja keskipitkä
23.3 matematiikka, pitkä ja lyhyt
30.3 psykologia, filosofia, historia, fysiikka, biologia
1.4 vieras kieli, lyhyt
4.4. äidinkieli, saame.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo