Ikea ja Valio luomumaitoyhteistyöhön

Luomumaito tulossa ensi kertaa saataville suurpakkauksissa. Myyntikoko muhkea 10 litran pakkaus.

Soila Puurtinen

Nyt kelpaa luomumaidon ystävien. Yhdestä kymmenlitraisesta pakkauksesta, jota aletaan valmistaa Ikean tarpeisiin, saa täytettyä 50 lasia!

Ikea Oy ja Valio ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Ikea alkaa tilata Valiolta luomumaitoa 10 litran suurpakkauksissa. Sopimuksen ansiosta Valio voi jatkossa toimittaa luomumaitoa suurpakkauksissa myös julkisen sektorin keittiöille.

Jatkossa kaikki Suomen Ikea-ravintoloissa juotavaksi tarjolla oleva maito on luomua. Päätös on osa kestävän kehityksen strategiaa ja paikallista vastuullisuustyötä.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme jatkuvasti enemmän vastuullisesti tuotettuja ruokia ja juomia, ja sen vuoksi panostamme Suomessa luomumaitoon, kertoo Ikean Suomen ravintolatoimen johtaja Minna Tuohimäki.

Aiemmin luomumaitoa ei ole ollut saatavilla ammattikeittiöiden suurissa novopakkauksissa. Valio myy vuodessa yhteensä 10 miljoonaa litraa luomumaitoa ja lisäksi Valioryhmän maitotilayrittäjät tuottavat 82 prosenttia Suomen luomumaidosta. Julkiselle puolelle luomumaitoa tilataan tällä hetkellä Valiolta alle 100 000 litraa vuodessa.

– Julkisella puolella luomumaidon tilaukset voivat kasvaa jopa kolminkertaiseksi, kun luomumaito tulee saataville novopakkauksessa, arvioi Valion kenttämyyntipäällikkö Jani Lamminperä.

Luomumaito on myydyin yksittäinen luomutuote. Sen osuus luomutuotteiden kokonaismarkkinoista on noin 15 prosenttia.

– Kansallisena tavoitteena on, että luomun osuus olisi koulujen ja päiväkotien ruokatarjonnasta 20 prosenttia vuonna 2020. Nyt saataville tulevat suurpakkaukset ja todennäköisesti pian tuleva uusi asetus luomumaidon D-vitaminoinnista tulevat poistamaan merkittävästi esteitä luomumaidon käytölle esimerkiksi kouluissa, sanoo Pro Luomu ry:n toiminnanjohtaja Marja-Riitta Kottila.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo