Mikkelin K-Raudan entisestä tettiläisestä tuli koko ketjun johtaja

Olli Pere tuo lisää digitaalisuutta rautakauppoihin.

Olli Pere opetteli työelämää Mikkelin K-Raudassa.
Olli Pere opetteli työelämää Mikkelin K-Raudassa.

Hyvin suoritettu työelämään tutustumisjakso koulussa voi viedä pitkälle. K-Rautojen uudeksi ketjujohtajaksi nimitetty mikkeliläislähtöinen Olli Pere, 34, on siitä hyvä esimerkki.
— Kipinä vähittäiskauppaan varmaankin syttyi, kun olin tettiläisenä Mikkelin K-Raudassa 1990-luvulla. Kauppias Tapio Lahtinen pestasi minut vielä kesätöihinkin, kertoo Pere kaupan alan alkutaipaleestaan.
Nyt hän johtaa samaa ketjua, jossa alaa ensimmäisen kerran opetteli.

Pere on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri Turun yliopistosta. Hän on työskennellyt Kesko-konsernissa valmistumisestaan saakka, vuodesta 2008. Ura alkoi Keskon harjoittelijaohjelmassa.
— Keskossa minua veti puoleensa mahdollisuus päästä myös kansainvälisiin tehtäviin, Pere taustoittaa.
Viimeksi Pere on toiminut kolmen vuoden ajan Keskon piha ja puutarha-tuotelinjan johtajana. Aikaisemmin hän on toiminut Keskossa tavarakaupan kansainvälisissä tehtävissä International Category managerina ja Keskon yhteistyökumppani Eurobuylla Saksassa Senior Purchasing Managerina.
— Otan tehtävän innoissani vastaan. On hienoa päästä kehittämään tulevaisuuden rautakauppaa läheisessä yhteistyössä kauppiaiden kanssa, Pere kommentoi.

Pere saa johdettavakseen ketjun, jossa on 140 rautakauppaa sen jälkeen, kun K-Raudat ja Rautiat yhdistettiin samaan ketjuun. Rautakaupan tulevaisuutta määrittää Peren mukaan vahvasti sama asia kuin muutakin kaupan alaa, digitaalisuus.
— Jo nyt asiakkaat asioivat paljon verkon kautta, vaikka ostaisivatkin tavarat myymälästä. Osa tietysti ostaakin tuotteet verkon kautta, mutta paljon myös haetaan tietoa verkosta, vertaillaan hintoja ja tehdään erilaisia tiedusteluja, Pere sanoo.

Mikkelissä Pere tunnettiin aktiivisena junioritennispelaajana sekä skeittiharrastajana. Tennisura vei hänet juniori-ikäisenä SM-tasolle saakka.