Juvalaisten huoli poistuu: Vihavaisen Taksi alkaa liikennöidä Juvan työmatkaliikennettä Savonlinnaan päin tammikuun alusta lähtien

"Erityisesti opiskelijoilla on ollut aikamoinen huoli linjojen jatkuvuudesta", yrittäjä Janne Vihavainen toteaa.

Pekka Paloranta

Savonlinnan ja Varkauden välinen liikenne ajetaan 22-paikkaisella pienbussilla, joka on isompi kuin kuvan 16-paikkainen auto. Juvan liikennettä varten hankitaan täysmittainen linja-auto.
Savonlinnan ja Varkauden välinen liikenne ajetaan 22-paikkaisella pienbussilla, joka on isompi kuin kuvan 16-paikkainen auto. Juvan liikennettä varten hankitaan täysmittainen linja-auto.

Vihavaisen Taksi Oy alkaa liikennöidä Juvan ja Savonlinnan välistä aamuliikennettä 2. tammikuuta lähtien. Sama yrityks alkaa liikennöidä myös Savonlinnan ja Varkauden väliä.

Työmatka- ja koululaisliikennettä ajavat linjat uhkasivat loppua, kun Savonlinja päätti lakkauttaa ensi vuoden alusta alkaen Juvalta kello 6.40 Savonlinnaan lähtevän  bussivuoronsa, ja Soisalon Liikenne teki samoin Savonlinnasta Varkauteen klo 6.50 lähtevälle vuorolleen.

Pohjois-Savon Ely-keskus pikakilpailutti joulukuun alussa samalla kertaa molemmat vuorot. Vihavaisen tarjous oli ainoa määräaikaan mennessä saapunut tarjous. Lisäksi yksi liikennöijä jätti tarjouksen myöhässä.

Liikennöinti hoidetaan bussilla ja isolla tilataksilla

Aamun menoliikenne Juvalta Savonlinnan suuntaan koostuu työssäkävijöistä sekä lukiolaisista ja ammattikoululaisista, jotka ovat päässeet bussilla Mertalaan saakka. Paluuvuoroilla kuljetetaan koululaisia Juvan yläkoululle ja lukioon.

Vastaavasti Savonlinnasta lähtevä bussi on kuljettanut työssäkävijöitä sekä opiskelijoita.

— Juvan välille joudumme hankkimaan täysimittaisen linja-auton, Rantasalmen ja Varkauden suuuntaan alamme liikennöidä 22-paikkaisella tilataksilla, suunnittelee yrittäjä Janne Vihavainen.

— Erityisesti opiskelijoilla on ollut aikamoinen huoli linjojen jatkuvuudesta. Näillä mennään nyt ainakin tämä kevät koulujen loppumiseen saakka, Vihavainen toteaa.

Nettilippu nopeuttaa matkustamista

Uudet liikennöintitiedot alkavat näkyä Matkahuollon sekä Vihavaisen Taksi Oy:n verkkosivuilla joulun jälkeen.

Lippuhinnat pysyvät entisellä tasolla. Lipun voi ostaa netistä sekä kortilla tai käteisellä autosta. Myös kuukausilippuja myydään entiseen tapaan.

— Suosittelemme nettilipun ostamista, sillä se nopeuttaa liikennöintiä ja auttaa meitä ennakoimaan matkustajamääriä, toivoo Vihavainen.

Kilpailutuksen järjestäneen Ely-keskuksen joukkoliikenneasiantuntija Toini Puustinen kertoo, että seuraavan ajokauden kilpailutukset alkavat jo helmikuussa.

Suuria muutoksia ei pitäisi olla luvassa, sillä määrärahat on mitoitettu nykyiselle määrälle linja-autovuoroja.