Essote jatkaa toimenpiteitä lastensuojelun parantamiseksi — "Teemme kaikkemme, että vaatimukset täyttyvät 2018 loppuun mennessä"

Essote on ollut vaikeuksissa työvoimapulan vuoksi.

Mari Koukkula

Essotella on parhaillaan auki viisi lastensuojelun sosiaalityöntekijän virkaa.
Essotella on parhaillaan auki viisi lastensuojelun sosiaalityöntekijän virkaa.

Lastensuojelun työvoimapulan kanssa kipuillut Essote jatkaa toimia virkojen täyttämiseksi.

Itä-Suomen aluehallintovirasto ja Valvira tekivät kesäkuussa valvonta- ja ohjauskäynnin lastensuojelupalveluihin, jonka perusteella Essotelle harkittiin 400 000 euron uhkasakkoa, mikäli tilanne ei korjaannu.
Essoten hallitus merkitsi torstaina kokouksessaan tiedoksi toimet, jotka Essotessa oli tehty Avin ja Valviran selvityspyyntöjen ja määräysten johdosta.

Markkinointia tehostettu ja palkkoja korotettu. -Satu Auvinen

Kuntayhtymän perhe- ja sosiaalipalvelujen vastuualue huolehtii siitä, että lastensuojelu täyttää viimeistään tammikuun 2018 loppuun mennessä ne vaatimukset, jotka aluehallintovirasto on päätöksessään toiminnalle asettanut.
Lastensuojelun sosiaalityön tilanteesta raportoidaan seuraavan kerran hallituksen joulukuun kokouksessa.

— Essote on nyt toteuttanut lukuisia toimenpiteitä virkojen täyttämiseksi. Muun muassa sosiaalityöntekijöiden tehtäviä on järjestelty, markkinointia tehostettu ja palkkoja korotettu. Teemme kaikkemme, että lastensuojelu täyttää viimeistään tammikuun 2018 loppuun mennessä ne vaatimukset, jotka aluehallintovirasto on päätöksessään toiminnalle asettanut, kertoo perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Satu Auvinen.

Essotella on parhaillaan auki viisi lastensuojelun sosiaalityöntekijän virkaa. Sosiaalityöntekijöistä on pulaa koko maassa, ja Mikkelin seudulla työntekijävaje on jatkunut pitkään. Essotelle lastensuojelu ja muu sosiaalityö tuli kuluvan vuoden alusta.