Lopun alkua Otavassa — Kesällä purettavien koulutilan kasvihuoneiden lasit ovat hajoilleet lumen painosta

Kasvihuoneet on tarkoitus purkaa kesällä, sillä kasvihuoneille ei ole löytynyt yrittäjää. Katolla ollut lumi ei ole sulanut, sillä kasvihuoneissa ei ole lämmitetty.

Vesa Vuorela

Kesällä 2014 koulutilan kasvihuoneissa vielä kasvatettiin kesäkukkia. Vuosia tyhjillään olleille kasvihuoneille ei ole löytynyt yrittäjää.
Kesällä 2014 koulutilan kasvihuoneissa vielä kasvatettiin kesäkukkia. Vuosia tyhjillään olleille kasvihuoneille ei ole löytynyt yrittäjää.

Otavan koulutilan kasvihuoneiden katon laseja on hajonnut lumen painosta. Asiasta ei kuitenkaan kannata olla huolissaan, sillä riski lasien särkymiselle on ollut tietoinen valinta.

Kiinteistökehitys Naistinki Oy:n kiinteistöpäällikkö Kari Ahonen kertoo, että kasvihuoneet on tarkoituksella jätetty lämmittämättä tänä talvena. Tämän seurauksena lumet eivät ole sulaneet katolta.

— Otimme kasvihuoneilta lämmöt pois, koska lämmityskulut olivat sen verran suuret. Ei ole mitään syytä enää lumia sulatella tai ylläpitää lämpöjä, Ahonen sanoo.

Kasvihuoneet on tarkoitus purkaa Ahosen mukaan kesällä, sillä kasvihuoneille ei ole löytynyt yrittäjää.

Kilpailutusta purusta ei ole vielä tehty eikä urakoitsijaa valittu, mutta kasvihuoneessa ollutta irtaimistoa on jo myyty eteenpäin purkua silmällä pitäen.

Kasvihuoneiden purkaminen maatöineen vie aikaa arvioilta kuuden viikon ajan.

— Sinne tulee jäämään vanha kasvihuoneen osa, joka kestää lumet ja jäät, Ahonen kertoo.

Osa purettavasta materiaalista on menossa hyötykäyttöön, mutta itse kattorakenteet menevät Ahosen mukaan roskiin, sillä niitä ei voi hyödyntää.