Mies pakotti naisen hiuksista repien mukaansa ja yritti viedä hänet Mikkelistä Ruotsiin – Hovioikeus lyhensi miehen vankeustuomiota

Miehen yritys tyssäsi Turun satamaan, kun nainen sai kiinnitettyä poliisin huomion.

Hovioikeus tuomitsi miehen viideksi kuukaudeksi vankeuteen.
Hovioikeus tuomitsi miehen viideksi kuukaudeksi vankeuteen.

Mies pakotti väkivaltaa käyttäen naisen mukaansa autoon Mikkelissä ja yritti viedä hänet Turun kautta autolautalla Ruotsiin.

Tapaus sattui Mikkelissä keväällä 2016. Mies oli tullut toisen miehen kanssa entisen tyttöystävänsä pihaan ja yrittänyt päästä asuntoon ulko-oven rikkomalla.

Nainen oli yrittänyt piiloutua pihalle, mutta mies oli löytänyt hänet. Sen jälkeen mies oli ottanut naisen kännykän ja rikkonut sen. Hiuksista repien mies oli pakottanut naisen kanssaan autoon.

Tämän jälkeen mies oli ottanut suunnaksi Turun tarkoituksenaan viedä nainen illan autolautalla Ruotsiin. Matkaan ei kuitenkaan illalla päästy, minkä vuoksi mies pakotti naisen yöpymään kanssaan hotellihuoneessa.

Seuraavana päivänä mies oli yrittänyt viedä naisen kanssaan laivaan. Satamassa nainen oli kuitenkin saanut kiinnitettyä poliisipartion huomion ja kertonut sille tilanteesta.

Mies ja nainen alkoivat uudestaan seurustella ja saivat lapsen

Nainen oli poliisin esitutkinnassa kertonut tapahtuneesta yksityiskohtaisesti ja johdonmukaisesti.

Etelä-Savon käräjäoikeuden käsittelyssä helmikuussa 2019 nainen sanoi esitutkintakertomuksen pitävän paikkansa, mutta ei enää suostunut kertomaan kuin vain osan tapahtumista. Nainen ei myöskään esittänyt rangaistusvaatimuksia miehelle.

Nainen sanoi esitutkintakertomuksen pitävän paikkansa, mutta ei enää suostunut kertomaan kuin vain osan tapahtumista.

Nainen ja mies olivat kevään 2016 tapahtumien ja lähes kolme vuotta myöhemmin koittaneen käräjäkäsittelyn välillä alkaneet uudelleen seurustella. He ovat myös saaneet yhteisen lapsen.

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi helmikuussa 2019 miehen törkeästä kotirauhan rikkomisesta, vapaudenriistosta ja väärennyksestä seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen.

Väärennystuomio tuli tilanteesta, jossa mies oli vaihtanut velipuolensa vanhentuneeseen henkilökorttiin oman kuvansa esittänyt kortin poliisille.

Syyttäjä hyväksyi miehen vaatimuksen

Itä-Suomen hovioikeus antoi tapauksesta päätöksensä torstaina.

Hovioikeus lievensi kotirauhan rikkomisen törkeästä perusmuotoiseksi ja lyhensi 36-vuotiaan miehen vankeusrangaistusta seitsemästä kuukaudesta viiteen.

Kotirauhan rikkomisen lieventäminen perusmuotoiseksi oli miehen keskeinen vaatimus hovioikeudessa. Syyttäjä myönsi vaatimuksen oikeaksi.

Hovioikeus myös kumosi 400 euron sakon, joka oli langetettu miehelle tämän jätettyä saapumatta käräjäoikeuteen.

Hovioikeuden mukaan käräjäoikeus ei ollut pitänyt miehen läsnäoloa täysin pakollisena, ja siksi mies oli saanut jäädä käsittelystä pois.