Seitsemänkymppiset sisarukset ryöstettiin törkeästi Mikkelissä — poliisin mukaan taloon tunkeuduttiin yöllä ja sisaruksia lyötiin nyrkeillä

Epäillyistä yksi on mikkeliläinen 29-vuotias mies, yksi varkautelainen 24-vuotias mies ja yksi varkautelainen 45-vuotias nainen. Lisäksi 22-vuotiasta mikkeliläistä miestä epäillään rahanpesurikoksesta.

Julia Paasonen

Poliisilla ja Itä-Suomessa on ollut rauhallista viime vuorokauden aikana.
Poliisilla ja Itä-Suomessa on ollut rauhallista viime vuorokauden aikana.

Poliisi on tutkinut törkeää ryöstöä, joka kohdistui seitsemänkymppisiä sisaruksiin Mikkelin Vanhalassa toukokuun lopussa.

Tutkinnanjohtaja Johanna Parviainen kertoo tiedotteessa, että kolme epäiltyä tunkeutui yöaikaan taloon, jossa olivat asunnossa asuva 70-vuotias mies ja hänen luonaan käymässä ollut 69-vuotias sisarensa.

Miestä ja naista pahoinpideltiin nyrkein lyömällä ja heidän liikkumistaan asunnossa rajoitettiin. Poliisi epäilee pahoinpitelyn kestäneen noin kaksi tuntia ennen kuin toinen sisaruksista pääsi pakenemaan, jolloin myös epäillyt poistuivat paikalta.

Pahoinpitelyn yhteydessä oli muun muassa vaadittu luovuttamaan pankkitunnuksia ja epäillyt olivat onnistuneet tekemään yhden tilisiirron miehen tililtä itselleen. Asunnosta oli anastettu televisio ja naisen henkilöauto, joka löydettiin yleisövihjeen ansiosta pari päivää teon jälkeen Jyväskyläntien varresta.

Pahoinpitelystä aiheutui vammoja molemmille. Naisen vammat jäivät vähäisiksi, mutta miehen vammat päänalueella olivat vakavia ja vaativat sairaalahoitoa.

Epäillyistä yksi on mikkeliläinen 29-vuotias mies, yksi varkautelainen 24-vuotias mies ja yksi varkautelainen 45-vuotias nainen. Lisäksi 22-vuotiasta mikkeliläistä miestä epäillään rahanpesurikoksesta, koska teon yhteydessä asianomistajalta saadut rahavarat siirrettiin hänen tililleen yhden epäillyn tilin kautta.

Törkeästä ryöstöstä epäillyt miehet ovat edelleen vangittuina ja nainen on matkustuskiellossa.

Esitutkinta on valmistunut ja asia on saatettu syyttäjän syyteharkintaan. Syyte on nostettava viimeistään 15. elokuuta.

Teot tapahtuivat 29.—30. toukokuuta.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.