Järvi-Suomen Energia varautui sähköpulaan koko Suomessa

Käytännössä Olkiluodon ydinvoimala ei tuottanut ollenkaan sähköä valtakunnan verkkoon.

Antti Varonen

Järvi-Suomen Energia varautui sähköpulaan koko Suomessa

Järvi-Suomen Energia varautui torstaina mahdolliseen valtakunnalliseen sähköpulaan. Syynä oli Olkiluodon ydinvoimalan molempien reaktoreiden putoaminen kantaverkosta.

Käytännössä Olkiluodon ydinvoimala ei siis tuottanut ollenkaan sähköä valtakunnan verkkoon. Olkiluodossa sattui keskiviikkona muuntajapalo, jonka takia voimalan kakkosreaktori putosi verkosta. Muuntajan korjaustöiden aikana myös ykkösreaktori putosi kantaverkosta.

Järvi-Suomen Energian käyttöpäällikkö Mika Huttu kertoo, että kantaverkkoyhtiö Fingrid antoi verkonhaltijoille tehopulavaroituksen. Se on ensimmäinen porras siihen, ettei sähkö välttämättä riitä torstaina koko Suomeen.

Kuluttajalle sähköpulatilanteeseen varautuminen ei näkynyt.

Yle kertoi torstaiaamuna, että Meilahden sairaalassa oli laaja sähkökatko, joka kesti tunnin. Se johtui todennäköisesti virtamuuntajan tulipalosta Olkiluodossa.

Juttua päivitetty 20.7. kello 12.10.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet