Vauhti-Vaunun konkurssipesällä on Mikkelissä vielä kymmeniä käytettyjä autoja

Kolmelta muulta paikkakunnalta toiminta on päättynyt.

Vesa Vuorela

Saimaa Invest hakeutui konkurssiin vajaa kuukausi sitten.
Saimaa Invest hakeutui konkurssiin vajaa kuukausi sitten.

Konkurssiin ajautuneen Vauhti-Vaunun ovet ovat toistaiseksi vielä Mikkelissä avoinna. Liike myy konkurssipesän lukuun vaihtoautovarastoa.


Vauhti-Vaunun markkinointinimellä autokauppaa harjoittava Saimaa Invest Oy toimi Saimaan alueella neljässä kaupungissa edustaen Fordia, Opelia ja Subarua.

Merkkiedustukset ja merkkihuollot ovat pääsääntöisesti siirtyneet sopimuksilla jo uusille jälleenmyyjille. Joillakin paikkakunnilla ratkaisuista vielä neuvotellaan.

Käytettyjen autojen varasto kerättiin kaikilta paikkakunnilta Mikkeliin. Pesänhoitajan palveluksessa työskentelevä entinen toimitusjohtaja Petri Honkanen sanoo, että runsaat 60 autoa on vielä myymättä. Niitä myydään myös nettihuutokaupassa.

Saimaa Invest jätti konkurssihakemuksen 12. syyskuuta.

Asianajaja Pertti Ylikraka Asianajajatoimisto Magnusson Oy:stä sanoo, että pesäluettelon laadinta sekä varojen ja velkojen arviointi on vielä kesken. Henkilökunta on irtisanottu, ja lopputilit on maksettu nopeutetun palkkaturvamenettelyn kautta. Työntekijöitä oli 80.

Saimaa Invest myi vuosittain noin 2 600 henkilöautoa ja lisäksi hyötyajoneuvoja. Yritys toimi Mikkelin lisäksi Lappeenrannassa, Savonlinnassa ja Kotkassa. Yhtiön liiketoiminta oli pitkään tappiollista