Vihreiden varapuheenjohtaja Veli Liikanen tähtää eduskuntaan Kaakkois-Suomen vaalipiiristä

Vihreiden Kaakkois-Suomen piiri päättää ehdokkaista lokakuun alussa.

Mari Koukkula

Vihreiden varapuheenjohtaja Veli Liikanen tavoittelee eduskuntapaikkaa ensi kevään vaaleissa.
Vihreiden varapuheenjohtaja Veli Liikanen tavoittelee eduskuntapaikkaa ensi kevään vaaleissa.


Vihreiden mikkeliläinen varapuheenjohtaja Veli Liikanen on asettumassa ehdolle ensi kevään eduskuntavaaleissa Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.


Liikanen julkisti tavoitteensa perjantaina. Kaakkois-Suomen Vihreät päättävät ensimmäisten eduskuntavaaliehdokkaiden asettamisesta lokakuun alussa.


— Tulen kamppailemaan vaaleissa täydellä sydämelläni ympäristön ja koulutuksen puolesta. Haluan kansanedustajana olla varmistamassa Itäradan rakentumisen ja toteuttamassa tasa-arvoista perhevapaauudistusta, sanoo Liikanen.
Liikanen on ollut vihreiden puoluehallituksen jäsen vuodesta 2013 ja nousi puolueen varapuheenjohtajaksi kesällä 2017. Hän johtaa puolueen ilmasto- ja energiapoliittista työryhmää.


Puolueen luottamustehtävien lisäksi Liikanen on vihreiden Mikkelin valtuustoryhmän puheenjohtaja sekä johtaa kaupunkiympäristölautakuntaa. Hän on myös Etelä-Savon maakuntahallituksen jäsen.


Liikanen oli ehdolla kaakon vaalipiirissä viime eduskuntavaleissa 2015.
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa nuorisotutkijana työskentelevällä Liikasella on puoliso ja kaksi kouluikäistä lasta.