Lähes tuhat uutta opiskelijaa aloittaa Esedulla — vapaita opiskelupaikkoja on vielä haussa

Ammatilliset opinnot alkavat maanantaina. Jatkavat opiskelijat aloittavat opintonsa keskiviikkona.

Ammatilliset opinnot alkavat maanantaina. Jatkavat opiskelijat aloittavat opintonsa keskiviikkona.
Ammatilliset opinnot alkavat maanantaina. Jatkavat opiskelijat aloittavat opintonsa keskiviikkona.

Etelä-Savon ammattiopistolla Esedulla aloittaa ammatilliset opinnot tänä syksynä lähes tuhat uutta opiskelijaa. Maanantaina ammatilliset perustutkinto-opinnot aloittaa 587 opiskelijaa, joista 447 Mikkelissä ja 140 Pieksämäellä.

Näiden lisäksi aikuiskoulutuksessa aloittaa elo-syyskuussa lähes 400 uutta opiskelijaa. Näistä noin 320 opiskelee ammatillista perustutkintoa ja noin 80 ammatti- tai erikoisammattitutkintoa.

Ensi viikolla opintonsa aloittaa myös vajaa 20 opiskelijaa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa Valma -koulutuksessa.

Tiedotteen mukaan Esedulla on vielä haussa kevään yhteishausta vapaaksi jääneitä opiskelupaikkoja.

Pieksämäellä vapaita paikkoja on peruskoulupohjaisena parturikampaajaksi, merkonomiksi, kokiksi ja datanomiksi sekä kone- ja tuotantotekniikkaan ja rakennusalalle. Mikkelissä on opiskelupaikkoja peruskoulupohjaisena leipuri-kondiittoriksi, kokiksi/tarjoilijaksi, kiinteistönhoitajaksi ja talonrakentajaksi sekä ylioppilaspohjaisena merkonomikoulutukseen.

Vapaita opiskelupaikkoja on myös aikuiskoulutuksessa. Haussa on paikkoja muun muassa maatalousalan, puutarhatalouden tai talotekniikan perustutkintoihin, vanhustyön ammattitutkintoon tai työvalmennuksen erikoisammattitutkintoon. Myös Valma-koulutukseen mahtuu vielä mukaan.

Opiskelupaikkatilanne elää vielä. Vapautuvia peruutuspaikkoja voi kysyä oppilaitoksesta syyskuun alkuun asti.

Jatkavat opiskelijat aloittavat opintonsa keskiviikkona. Heitä Esedulla on ammatillisena peruskoulutuksena suoritettavassa koulutuksessa 1 038.

Ammatillisen koulutuksen aloittavat opiskelijat on jaettu kahteen eri tutkinnon suorittamistapaan viimeistä kertaa. Ensi vuoden alusta nuorten koulutus ja aikuiskoulutus uudistuvat yhdeksi koulutuksen suorittamistavaksi.

Myös haku uudistuu. Ammatilliseen koulutukseen hakeudutaan ensi vuoden alusta jatkuvan haun kautta, joka mahdollistaa koulutukseen hakeutumisen ympäri vuoden. Yhteishaku säilyy hakumuotona perusopetuksen päättäville.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.