Mikkeliläinen Jampan eläinhoitolan Jarmo Lautamäki on ehdolla Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi

Jarmo Lautamäki on tehnyt vapaaehtoistyötä eläinten hyväksi täysipäiväisesti yli vuosikymmenen.

Jaakko Avikainen

Jarmo Lautamäki perusti Elämäni Eläimet -yhdistyksen vuonna 2017. Arkistokuva viime vuodelta.
Jarmo Lautamäki perusti Elämäni Eläimet -yhdistyksen vuonna 2017. Arkistokuva viime vuodelta.

Mikkeliläinen Elämäni Eläimet ry – Jampan eläinhoitola -yhdistyksen perustaja Jarmo Lautamäki on ehdolla Vuoden vapaaehtoinen -palkinnon saajaksi, Kansalaisareena ry tiedottaa.

Järjestyksessään seitsemännessä Vuoden vapaaehtoinen -kampanjassa haetaan Kansalaisareenan toimesta henkilöä, joka toimii vapaaehtoisena sydämellä ja innostaen missä päin Suomea tai millä alalla tahansa.

Lautamäki on tehnyt vapaaehtoistyötä eläinten hyväksi täysipäiväisesti yli vuosikymmenen. Hänellä on kotonaan kolme ulkotarhaa, yksi suuri sisätarha sekä useita pienempiä häkkejä.

Vuorokauden ympärinen päivystys käynnistyi vuonna 2008 ja Elämäni Eläimet -yhdistyksen hän perusti vuonna 2017. Vuonna 2019 Lautamäen hoidossa oli yhteensä 213 eläintä.

Jampan eläinhoitolassa käy eniten oravia, puluja sekä siilejä. Sen lisäksi Lautamäki luennoi kouluissa, leireillä ja muissa tilaisuuksissa. Lapsille ja nuorille hän kertoo eläinten kohtelusta ja hän haluaa vaikuttaa siihen, että eläimiä ei kohdeltaisi kaltoin.

Vuoden vapaaehtoisen -palkinnon saajan ehdokkaaksi nimettiin yhteensä 61 vapaaehtoista 38:lta eri paikkakunnalta tai alueelta. Äänestys käynnistyy torstaina 1. lokakuuta ja äänestys päättyy lokakuun loppuun.

Äänestyksen päätyttyä arvovaltainen raati valitsee kymmenen eniten yleisöääniä saanutta. Vuoden vapaaehtoinen palkintaan 4. joulukuuta. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä.

Omaa suosikkia voi äänestää Kansalaisareenan verkkosivuilla äänestyslomakkeella.