Kunnallisen perhepäivähoidon varahoito keskitetään Mikkelissä yhteen paikkaan

Aikaisemmin esimerkiksi perhepäivähoitajien vuosilomien ja sairaspäivien aikana perhepäivähoidossa olevat lapset ovat olleet varahoidossa muissa Mikkelin päiväkodeissa.

Taru Hokkanen

Uusi paikka kunnallisen perhepäivähoidon varahoidolle on Vuorikadulla.

Kunnallisen perhepäivähoidon varahoito keskittyy Mikkelissä yhteen paikkaan. Mikkelin kaupunginvaltuusto päätti maanantain kokouksessaan, että varahoito keskitetään Vuorikadulle Museokahvilan viereiseen tilaan. Tilassa on aikaisemmin ollut esikoulu Posetiivi.

Vuorikadun varahoitopisteessä on tarkoitus olla päivittäin noin kahdeksan lasta ja kolme työntekijää.

Aikaisemmin esimerkiksi perhepäivähoitajien vuosilomien ja sairaspäivien aikana lapset ovat olleet varahoidossa Rantakylän Varaviikarissa, Tuppuralan Varapesässä, Silvastin päiväkodissa tai Tuukkalan päiväkodin Huuhkajat -ryhmässä.

Uudessa varapaikassa hyötynä on se, että lapsilla pysyy sama varahoitaja ja että aikaisemmin varahoitopaikkoina olleisiin päiväkoteihin voidaan ottaa lisää pysyviä lapsia.

Muutos koskettaa noin kahtakymmentä perhepäivähoitajaa. Lapsi joutuu menemään varahoitoon keskimäärin 1—2 päivää kuukaudessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet