Hyvää mieltä ulkoillen – Esedun lähihoitajaopiskelijat veivät ikäihmiset kaupunkikierrokselle Pieksämäellä

Teeman mukaisesti haluamme jakaa hyvää mieltä myös oppilaitoksen ulkopuolella, kertoo Tuula Lindholm Esedulta.

Arja Reinikainen

Etelä-Savon ammattiopiston lähihoitajaopiskelijat tempaisivat Hyvinvointivirtaa-teemaviikon merkeissä ja veivät Abelin hoivakeskuksen väen ulkoilemaan.
Etelä-Savon ammattiopiston lähihoitajaopiskelijat tempaisivat Hyvinvointivirtaa-teemaviikon merkeissä ja veivät Abelin hoivakeskuksen väen ulkoilemaan.

Esperin palvelukeskus Abelissa Pieksämäellä asuva Elma Kirjala nautti tiistaina täysin siemauksin kauniista syyspäivästä piipahtaessaan pyörätuolilla pienen lenkin kaupungin keskustassa.

Oppaana hänellä ja Abelin muilla asiakkailla oli joukko Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Pieksämäen lähihoitajaopiskelijoita.

– En minä mihinkään kauppoihin halua lähteä, vaan ihan vaan ulos haukkaamaan happea, ilmoitti Kirjala opiskelijoiden kysellessä toiveita päivälenkin ohjelmasta.

Esedun opiskelijoiden järjestämä ulkoiluhetki on osa Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliiton, Saku ry:n valtakunnallista vuosittain järjestettävää Hyvinvointivirtaa -kampanjaviikkoa.

– Viikon ohjelma vaihtelee paikkakunnittain ja nyt tietenkin tiukasti koronarajoitukset huomioiden, kertoo Esedun opiskelijatoiminnan ohjaaja Tuula Lindholm.

Tiistain tempaukseen osallistui 19 tänä syksynä lähihoitajaopintonsa aloittanutta opiskelijaa opettaja Päivi Ylösen ohjauksessa.

Kampanjaviikon teemana on tänä syksynä Amis tekee hyvää.

– Teeman mukaisesti haluamme jakaa hyvää mieltä myös oppilaitoksen ulkopuolella, tästä syntyikin idea tarjota ulkoiluhetki hoivakodin asiakkaille, kertoo Lindholm.

–  Hyvän tekemisestä saa itselle hyvää mieltä ja parhaimmillaan myös oppii uusia asioita, kuten osallistumista ja yhteiskunnallista vaikuttamista, toteaa Lindholm.

Ammattiopetuksen paikat vaihtuivat

Pieksämäellä ammattiopiston toiminta on kokenut tänä syksynä melkoisen myllerryksen.

Esedun hyvinvointi- ja palvelualan sekä ravintola- ja catering-alan sekä liiketoiminnan alojen opiskelijat ovat aloittaneet opiskelun kaupungin keskustassa, Keskustiellä lukion tiloissa.

– Tiistain ulkoilupäivä on samalla yhteistyön päänavaus kaupungin keskustassa toimiviin hoito- ja hoiva-alan yrityksiin, sillä opiskelijamme tarvitsevat jatkossa hyviä harjoittelupaikkoja, toteaa Lindholm.

Vanhoihin Kuusitien tiloihin jää ainoastaan metsäalan koulutus sekä ammattiopiston asuntola.

Tieto- ja viestintätekniikan opiskelijat ovat aloittaneet opiskelun Hiekanpään uusissa tiloissa.