Attendo myy Suomen terveyspalvelunsa Terveystalolle

Yhtiö aikoo keskittyvä Suomessa hoivapalveluihin.

Vesa Vuorela

Attendo on solminut Mikkelin seudulla erilaisia sopimuksia palvelujen tuottamisesta Hirvensalmella ja Kangasniemellä. Mikkelissä sillä on kaksi yksityistä hammaslääkäriasemaa.

Ruotsalainen hoiva- ja terveyspalvelujen tuottaja Attendo on tehnyt sitovan sopimuksen Suomen terveyspalvelujensa myynnistä Terveystalolle.

Kauppahinta on 233 miljoonaa euroa. Myynti antaa Attendolle paremmat mahdollisuudet keskittyä hoivapalveluihin Pohjoismaissa.

- Olemme hyvin tyytyväisiä löydettyämme kotimaisen omistajan Attendo Suomen terveyspalveluille. Kauppa mahdollistaa keskittymisen hoivan liiketoiminnan kehittämiseen Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen sanoo tiedotteessa.

Kauppaa ennakoitiin jo viime viikolla. Silloin Hirvensalmen kunnanjohtaja Seppo Ruhanen totesi Länsi-Savolle, ettei Attendon kauppa muuta sen sopimusta kunnan kanssa. Sopimus terveydenhuollon palveluista siirtyy ostajan eli Terveystalon vastuulle.

Myös Kangasniemi on päättänyt yhteistyöstä Attendon kanssa, mutta toisin kuin Hirvensalmella, siellä kyse on vain hoivapalvelujen tuottamisesta.

Attendo Suomen terveyspalvelut koostuvat henkilöstöpalveluista, perusterveydenhuollosta, työterveyshuollosta, suun terveydenhuollosta sekä kokonaisulkoistuksista.

Sillä on Mikkelissä kaksi yksityistä hammaslääkäriasemaa.

Liiketoiminta käsittää noin 100 palveluyksikköä, joissa työskentelee noin 1 600 kokoaikaista työntekijää. Liikevaihto vuonna 2017 oli noin 230 miljoonaa euroa ja liikevoitto noin 20 miljoonaa euroa. 

Lue lisää Attendon suunnitelmista Pieksämäellä ja Kangasniemellä alla olevista linkeistä. 

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet