Kalamarkkinoita vietetään Mikkelin satamassa tänä viikonloppuna — Perjantaina lavalla on Harry Harkimo ja kalaa saa syödä joka päivä sunnuntaihin asti

Perjantaina vietetään bändi-iltaa ja lauantaina tanssahdellaan lauantaitansseissa.

Jaakko Avikainen

Mikkelin kalamarkkinat järjestetään aina elokuussa.
Mikkelin kalamarkkinat järjestetään aina elokuussa.

Mikkelin satamassa järjestetään tulevana viikonloppuna perinteiset kalamarkkinat. Kolmipäiväinen tapahtuma täyttää sataman erilaisilla myyntikojuilla ja oheistapahtumilla jo 19. kertaa.

Tänä vuonna kalamarkkinoilla riittää ohjelmaa aamusta iltaan saakka. Tapahtuma alkaa perjantaina puoliltapäivin Päämajan Lions Clubin presidentin Martti Höytöläisen avajaispuheenvuorolla. Päivällä on mahdollista päästä seuraamaan myös esimerkiksi kalankäsittelynäytöstä sekä kansanedustaja ja mediapersoona Harry Harkimon puheenvuoroa.

Perjantain huipentaa kello 17:30 alkava bändi-ilta. Ensimmäisenä esiintymisvuorossa on kansalaisopiston Sax band, jonka jälkeen lavalle nousee jazz- ja iskelmämusiikkia soittava Saimaa West Coast Swingers solistinaan mikkeliläinen laulunopettaja Satu Tillanen.

Loppuilta mennään menevämmässä tahdissa, kun ensin lavalle nousee folkrock-musiikkia soittava mikkeliläisbändi The Peglegs. Illan päättää nelihenkinen Arctic Rush, joka viihdyttää yleisöä punkilla ja hard rockilla höystetyllä rock n’ rollilla.

Lauantaina markkinoiden yhteydessä on mahdollista päästä tutustumaan partiolaistoimintaan Mikkelin seudun partiolaisten partioleirissä. Lauantaina päästään seuraamaan myös improvisaatioteatteria, kun Teatteri Vivat nousee lavalle esittämään hatusta vedettyjä sketsejä.

Myös lauantai-ilta huipentuu musiikin merkeissä. Kalamarkkinoiden lauantaitansseissa musiikista vastaavat Jukka Korpela ja Erkki Viljakainen. Ennen varsinaisia lauantaitansseja myös yleisöllä on mahdollista kokeilla viihdyttäjän kykyjään karaoketanssien merkeissä.

Sunnuntaina lapset pääsevät kilpailemaan perinteisesti laiturilta onkimisen merkeissä. Oheisohjelmana nähdään myös voimisteluseura Siriuksen näytös ja kuullaan mikkeliläisen kansanmusiikkiyhtye Kanteleisen esitys.

Mikkelin Kalamarkkinoiden alueelle on koko viikonlopun ajan vapaa pääsy.
Myyntipaikkoja markkinoilla on noin 100 ja paikalle saapuu kalatuotteiden myyjiä ympäri Suomea ja maailmaa.

Kalamarkkinat 16.—18.8. Mikkelin satamassa, Laiturikatu 3.