Linja-auto putosi radalle Kuopiossa, neljä kuoli ja neljä loukkaantui vakavasti — Onnettomuus vaikuttaa junaliikenteeseen Savonradalla

Itä-Suomen poliisi tiedottaa, että linja-auton matkustajat ovat Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä.

Akseli Muraja

Linja-auto putosi radalle Kuopiossa, neljä kuoli ja neljä loukkaantui vakavasti — Onnettomuus vaikuttaa junaliikenteeseen Savonradalla

Junaliikenne on keskeytetty Suonenjoen ja Kuopion välisellä rataosalla, Rataliikennekeskus kertoo tiedotteessa. Linja-auto putosi radalle Kuopion eteläpuolella.

Auton putoaminen radalle aiheutti sähköratavian, jonka laajuudesta ei ole tietoa eikä korjausarviota vielä ole.

Junat on korvattu linja-autoin Suonenjoen ja Kuopion välillä. VR:n tiedotteen mukaan korvaavat kuljetukset kestävät todennäköisesti koko perjantai-illan ja viivästyksiin matka-ajassa on hyvä varautua

Akseli Muraja

Helsingin Sanomien mukaan kolarissa on ollut mukana myös viisi henkilöautoa.

Itä-Suomen poliisi tiedottaa, että Kuopion onnettomuusbussissa oli alustavan tiedon mukaan 20 matkustajaa, joista neljä on kuollut.

Linja-auton kuljettajan mukaan linja-auton jarrut olivat pettäneet ja tästä syystä hän oli menettänyt linja-auton hallinnan. Linja-auto suistui kulkusuunnassaan oikealle päätyen kyljelleen junaradalle.

Ennen liittymästä junaradalle suistumista linja-auto oli törmännyt kaikkiaan viiteen liittymässä olleeseen henkilöautoon. Kolmessa henkilöautossa olleet henkilöt loukkaantuivat törmäyksissä.

Onnettomuusbussissa oli alustavan tiedon mukaan kaikkiaan 20 matkustajaa. Neljän kuolleen lisäksi neljä on loukkaantunut vakavasti.

Akseli Muraja

Bussia kuljetti vuonna 1951 syntynyt ylitorniolainen mies, joka loukkaantui onnettomuudessa. Kaikki linja-autossa olleet on kuljetettu sairaalaan.

Linja-auton matkustajat ovat Ruotsissa asuvia suomalaisia eläkeläisiä. Seurue oli matkalla Kuopioon hotelli Rauhalahteen.

Jos twiitit eivät näy, katso ne tästä ja tästä.

Akseli Muraja

Uutiseen on liitetty poliisin twiitit kello 16.04 ja 16.09. Uutista on päivitetty kello 18.02. Lisätty kuvat kello 18.17.