Haukivuoren virastotalon ja sen viereisen rivitalon purkutyöt aloitetaan jo tänä vuonna — Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnalle tilat ovat jääneet tarpeettomiksi

Purku-urakka alkaa kaavailtua aiemmin, koska seurakunnan talousarvioon Rantakylän seurakuntatalon purkua varten varatusta määrärahasta on jäänyt tänä vuonna osa käyttämättä.

Vesa Vuorela

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta luopuu tarpeettomaksi käyneistä kiinteistöistään. Kuvituskuva on Haukivuoren hautausmaalta.
Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta luopuu tarpeettomaksi käyneistä kiinteistöistään. Kuvituskuva on Haukivuoren hautausmaalta.

Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan omistamien Haukivuoren virastotalon ja sen vieressä sijaitsevan rivitalon purkutyöt alkavat jo tänä vuonna.

Haukivuoren virastotalon ja rivitalon purku-urakat sopivat jo tämän vuoden toimintaohjelmaan siksi, että seurakunnan talousarvioon Rantakylän seurakuntatalon purkua varten varatusta määrärahasta on jäänyt tänä vuonna osa käyttämättä.

Kirkkoneuvosto päätti tiistain kokouksessaan valita purku-urakoitsijaksi edullisimman tarjouksen — runsaat 88 000 euroa — tehneen jyväskyläläisen Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n.

Seurakuntatalon puolella toiminnot jatkuvat entisellään. — Markku Salmi

Haukivuoren virastotalosta ja rivitalosta luopuminen on ollut tuomiokirkkoseurakunnan kiinteistöstrategiassa jo vuosia. Tuomiokirkkoseurakunnan hallintojohtajan Markku Salmen mukaan niille ei yksinkertaisesti ole käyttöä.

— Seurakuntatalon puolella toiminnot jatkuvat entisellään, Salmi kertoo.

Tuomiokirkkoseurakunnan suunnitelmissa ei myöskään ole rakennuttaa uusia rakennuksia purettavien tilalle.

Etelä-Savon tuomiorovastikunta aloittaa ensi vuoden alussa

Mikkelin hiippakunnan rovastikuntajako ja rovastikuntien nimet muuttuvat vuoden 2020 alusta, tiedottaa Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli.

Hiippakuntaan perustetaan neljä rovastikuntaa, joiden alueet noudattavat maakuntarajoja.

Mikkelin hiippakunnan uudet rovastikunnat ovat Etelä-Savon tuomiorovastikunta, Etelä-Karjalan rovastikunta, Kymenlaakson rovastikunta ja Päijät-Hämeen rovastikunta.

Uusien rovastikuntien lääninrovastit nimitetään tämän syksyn kuluessa.

Uudistuksen myötä historiaan jäävät Mikkelin tuomiorovastikunta sekä Savonlinnan, Imatran, Kouvolan, Lappeenrannan, Kotkan ja Heinolan rovastikunnat.