Poliisin tehostettu huumausainevalvonta tuotti tulosta: Pari kiinniottoa ja huumeiden takavarikointia — Vanhempien huumeiden vastainen Facebook-ryhmä saa poliisilta kiitosta

Huumeiden käytössä on hiljaista kasvua Mikkelissä. Tehostetun valvonnan aikana poliisi kirjoitti myös useita sakkoja huumausaineiden käyttörikoksista.

Niina Villman

Poliisin huumeiden vastainen työ on jatkuvaa, vaikkei aina kovin näkyvää. 
Poliisin huumeiden vastainen työ on jatkuvaa, vaikkei aina kovin näkyvää. 

Poliisi on suorittanut tehostettua huumausainevalvontaa Mikkelissä tällä viikolla. Valvonta on tuottanut tulosta.

Valvonnalla halutaan vastata kansalaisten lisääntyneeseen huoleen paikallisten nuorten päihdeongelmista.

— Meillä on vanhempien huoli hyvin tiedossa, ja asiasta koetaan huolta ihan aiheellisesti, rikosylikomisario Sami Asikainen Itä-Suomen poliisilaitoksesta sanoo.

Mikkeliläiset vanhemmat ovat perustaneet Facebook-ryhmän Children protected against drugs and alcohol, jolla halutaan puuttua nuorten huumeiden käyttöön. Ryhmä saa Asikaiselta kiitosta.

— Se on aivan erinomaisen hyvä asia. Olemme oikein tyytyväisiä siihen, että vanhemmat ovat kiinnostuneita siitä, mitä lapset vapaa-aikana tekevät.

Huumeiden käytössä on hiljaista kasvua Mikkelissä, kuten valtakunnallisestikin. Päihteiden saatavuus helpottuu, kysyntä luo tarjontaa ja päinvastoin.

Poliisin tiedotteen mukaan Mikkelissä otettiin viime viikon lopulla kiinni hieman alle kolmekymppinen nainen, jonka epäillään yrittäneen hankkia laittomin keinoin muutamia satoja kappaleita huumausaineeksi luokiteltuja lääkevalmisteita. 

Lisäksi naisen epäillään välittäneen pienehköjä määriä kannabista, amfetamiinia ja ekstaasia muutamille paikallisille henkilöille. 

Kuluvalla viikolla on lisäksi otettu kiinni vuonna 1972 syntynyt mikkeliläinen mies. Poliisin epäilyjen mukaan mies on myynyt kannabista vähintään viidelle nuorelle henkilölle. Nuoret ovat olleet iältään täysi-ikäisyyden molemmin puolin.

Lisäksi viikolla on kirjoitettu lukuisia sakkoja huumausaineen käyttörikoksista keskustan alueella. Osa paljastuneista käyttörikoksista on vielä tutkinnan alla. Toimenpiteiden yhteydessä tavoitettiin myös etsintäkuulutettuja henkilöitä. Asikaisen mukaan etsintäkuulutukset eivät olleet huumausainerikoksista, mutta hän ei kommentoi mistä rikoksista ne olivat.

Takavarikkoon on saatu muun muassa kannabista, ekstaasia ja lääkevalmisteita.

Asikaisen mukaan huumeiden vastainen työ ei aina ole kovin näkyvää, vaikka työ onkin jatkuvaa. Poliisi pyrkii paljastamaan erityisesti huumausaineiden välittäjiä.

Tehostettua valvontaa on tehty keskusta-alueella.

— En lähde menetelmiä sen tarkemmin avaamaan. Olemme siellä, missä oletettavasti huumausaineita käytetään ja välitetään.