Vastaako Mikkelin kaupunki viimein tupalalaisten toiveisiin? — Vuosia odotettu liikuntapaikka olisi nyt tulossa, mutta suunnitelmat ovat kutistuneet

Teknisen johtajan Jouni Riihelän mukaan nyt tarjotaan väliaikaisratkaisua, jolla pyritään tarjoamaan alueen sadoille lapsille ja nuorille jotain heti.

Mikkelin Tupalaan on rakennettu paljon 2000-luvulla. Siellä asuu satoja lapsia ja nuoria.
Mikkelin Tupalaan on rakennettu paljon 2000-luvulla. Siellä asuu satoja lapsia ja nuoria.

Mikkelin Tupalan kaupunginosa on nyt lähellä saada liikuntapaikan, jota sinne on vuosia odotettu. Suunnitelmat ovat kuitenkin kutistuneet alkuperäisestä.

Kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi tiistaina omalta osaltaan investointiohjelman, jonka mukaan Tupalaan rakennettaisiin ensi vuonna 250 000 euroa maksava omatoimikorttelikenttä.

Teknisen johtajan Jouni Riihelän mukaan kyseessä on väliaikaisratkaisu, jolla pyritään vastaamaan alueen asukkaiden toiveisiin.

Kaavassa alueelle on merkitty iso Suojakallion kaupunginosaleikkipuisto ja -liikunta-alue. Ongelma on, että se suunnitelma maksaa liikaa.

— Alueelta puuttuu hulevesijärjestelmät, geotekniikat, kaikki. Kyse on miljoonaluokan investoinnista. Se tarkoittaa sitä, että käyttäisimme hirveästi rahaa ennen kuin yksikään lapsi pääsisi sinne, Riihelä sanoo.

Hänen mukaan kuntalaiset ovat olleet asiassa aktiivisia ja haastaneet kaupunkia miettimään ratkaisuja.

Nyt Oravinkadun pohjoispäähän, joukkoliikenteen kääntöpaikan taakse suunnitellaan sorakenttää. Siinä voisi kesällä olla maaleja ja talvella jää.

Isompi puisto myöhemmin?

Riihelä uskoo, että myöhemmin alue saa isomman puistokokonaisuuden, jota sinne on 2000-luvun vaihteesta asti odotettu.

— Kaavat on tehty toteutettaviksi, kunhan taloudellinen tilanne sallii. Tällä ratkaisulla pystymme tarjoamaan alueen asukkaille jotain heti.

Investointiohjelmasta päättää lopullisesti kaupunginvaltuusto joulukuussa.

Pitkälti 2000-luvulla rakentuneessa Tupalassa asui viime vuoden lopulla 420 alle 15-vuotiasta lasta. Se on lasten ja nuorten määrältään Mikkelin suurimpia kaupunginosia.

Kaupunginosan palvelujen tilanteesta on keskusteltu viime vuosina. Liikunta- ja leikkipaikkaa on yritetty saada kaupungin budjettiin monta kertaa.

Ensi vuonna Tupalaan tulee uusi yksityinen päiväkoti.