Viisi vanhaa vaihtui yhteen uuteen – Naisvuoren päiväkoti on nyt toiminnassa

Naisvuoren päiväkodissa on asiakkaita ympäri kaupunkia Rantakylästä Rahulaan, mutta suurin osa tulee hoitoon keskustan alueelta.

Vesa Vuorela

Päivähoidosta haetaan lähes 200 000 eurojen säästöjä Mikkelissä. Arkistokuva.

Keskustan kupeessa sijaitseva Mikkelin uusin päiväkoti on ollut nyt toiminnassa kuukauden päivät. Naisvuoren päiväkoti kokosi kattonsa alle viiden vanhan hoitopaikan lapset.
Päiväkodin johtajan Satu Tirrosen mukaan Naisvuoren väen yhteinen alkutaival on sujunut hienosti. Yhdeksi syyksi hän mainitsee sen, että melkein kaikissa seitsemässä ryhmässä on vanhasta hoitopaikasta siirtynyt tuttu hoitaja.

Naisvuoren päiväkodissa on asiakkaita ympäri kaupunkia Rantakylästä Rahulaan, mutta suurin osa tulee hoitoon keskustan alueelta.
Lakkautetuista ryhmiksistä siirtyneiden lasten lisäksi porukassa on lisäksi aivan uusia, vuodenvaihteessa päiväkotiuransa aloittaneita lapsia.

Myös Kaarinan päiväkodin väen oli tarkoitus siirtyä Naisvuoren päiväkotiin samaan syssyyn, mutta hoitopaikkojen suuren kysynnän vuoksi Kaarina jatkaa vielä kevään ajan Naisvuoren päiväkodin filiaalina.

Vaikka Naisvuoren päiväkodissa on paikat 130 lapselle, sekä sisätiloissa että pihalla näkyy kerrallaan vain pieniä porukoita. Niin sisä- ja ulkotilat kuin päiväkodin päiväjärjestyskin on suunniteltu siten, että ryhmillä on oma rauha.
Hälinää vähentää myös se, että rakennuksen seinä- ja lattiamateriaalit leikkaavat kovat äänet pois, eivätkä pöytäpinnat kolise.
— Joskus on pakko lähteä toimistosta katsomaan, mitä lapset tekevät, kun on niin hiljaista, Tirronen sanoo naurahtaen.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo