Kolme Puumalan matkailuyritystä venyttää yhdessä sesonkia — ely-keskukselta mukavan kokoinen hankeraha

Sahanlahti Resort, Okkolan lomamökit ja Hanhiniitty muodostavat Seasons of Saimaa -yritysryhmän.

Ylärivissä Heikki ja Paula Okkola (Okkolan Lomamökit) sekä Martti Malinen (Hanhiniitty) ja alarivissä Janne ja Jaana Kuivalainen (Sahanlahti Resort) sekä Sanna Korhonen (Hanhiniitty).

Kolme Puumalassa toimivaa matkailuyritystä alkaa kehittää yhdessä toimintaansa matkailusesongin pidentämiseksi.
Sahanlahti Resortin, Okkolan lomamökkien ja Hanhiniityn muodostama Seasons of Saimaa -yritysryhmä saa projektiinsa ely-keskuksen hankerahoitusta.
— Kokonaisbudjetti on vähän yli 200 000 euroa, josta ely-keskuksen osuus on 75 prosenttia, kertoo Paula Okkola. Loput rahoituksesta tulee yrityksiltä itseltään.
Hanketta hallinnoi Puumalan kunta, mutta mukana ei ole kunnan rahaa.

Kaksivuotisessa projektissa yritykset kehittävät hyvinvointi-, ruoka- sekä luontomatkailua uudelle tasolle. Tavoitteena on luoda ja tuotteistaa uusia matkailupalveluja myös uudet kuluttajaryhmät huomioiden.
Yritysten kesämatkailukausi on vilkas ja monipuolinen, mutta muissakin vuodenajoissa olisi paljon piilevää potentiaalia ja tuotteistamismahdollisuuksia. Yritykset kehittävät sekä omia että yhteisiä uusia tuotteita.
— Tässä kehitysprojektissa nimenomaan voidaan kokeilla erilaisia juttuja, Okkola kertoo.
Yksi kokeilukohde saattaa olla vaikkapa se, millaiset paketit toimivat Aasian markkinoilla. Mielessä on myös esimerkiksi tapahtumia ja paljon muita uusia ideoita.

Hanke mahdollistaa sen, että yritysten uusi yhteinen työntekijä aloittaa tammikuussa kaksivuotisen pestinsä.
— Pienillä yrittäjillä on se ongelma, että tiedetään, että lisäkysyntää olisi, mutta päivittäiset työt vievät mennessään. Nytkin olen parasta aikaa otsalampun kanssa laittamassa joulumökkejä kuntoon — siinä tahtoo kehittäminen aina jäädä, Okkola kertoo.
Työntekijä pystyy sitä vastoin keskittymään täysillä toiminnan kehittämiseen.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.