Intohimona Itävalta

Anita Kokon suhde Itävaltaan on kestänyt jo kolmekymmentä vuotta.

Parikkalan Uukuniemellä asuvan Anita Kokon intohimona on Itävalta. Se sai alkunsa kolmekymmentä vuotta sitten äidinäidin kanssa tehtystä bussimatkasta Keski-Eurooppaan.

Sen jälkeen Kokko on opiskellut saksaa, käynyt kielikursseilla, hankkinut muun muassa Sissi- ja The Sound of Music -elokuvat, itävaltalaista kirjallisuutta, lehtiä ja musiikkia.

Itävaltaan vientisihteerinä työskentelevä Kokko tutustutti myös miehensä Mikan ja sittemmin myös poikansa Rolfin ja Fransin.

—  Itävalta on siisti maa, koska roskaamisesta on tiukat määräykset. Tirolissa on mahtavat vaellusmahdollisuudet sekä hyvä ja ystävällinen palvelu.
Ja talot ovat upeita.

—  Puun työstäminen on hienoa ja valkoisten rappausten päälle maalatut kuvat todella fantastisia. Parvekkeilla olevat kukat tuovat vielä mukavasti lisäväriä taloihin.

Netistä ja matkoilta Kokko on ostanut itävaltalaisia vaatteita, sillä hän on tykästynyt talonpoikaistyyliseen pukeutumiseen.
Hän on tilannut itävaltalaisesta nettikangaskaupasta kankaita ja nappeja, joista parikkalalainen ompelija Merja Helminen on suunnitellut ja tehnyt liivejä, jakkuja sekä hameita.

Kesällä perhe matkustaa jälleen Itävaltaan. He tapaavat myös perheessä viime kesänä olleen Au pairin.
Sanomattakin selvää, että Kokon herkkua ovat Wieninleike ja Mozartin kuulat.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.