Messukävijöiden määrä ylittynee viimevuotisesta — messuportit sulkeutuvat sunnuntaina onnistuneen kuukauden jälkeen

Rakenteiden purku alkaa jo illalla.

Risto Hämäläinen

LOpullisen kävijämäärän odotetaan ylittävän 130 000 rajan.
LOpullisen kävijämäärän odotetaan ylittävän 130 000 rajan.

Menestyksekkäät Asuntomessut päättyvät tänään Mikkelissä.
Osuuskunta Suomen Asuntomessujen operatiivisen johtajan Heikki Vuorenpään mukaan niin messuyleisö, näytteilleasettajat kuin muutkin toimijat ovat kiitelleet Mikkelin messuja erinomaisiksi.
— Messut ovat sujuneet erittäin hyvin. Kävijämääräkin vaikuttaa ylittävän edellisten messujen lukeman. Lopullinen varmistus on vielä tulematta, mutta vahvasti näyttää, että niin tapahtuu, Vuorenpää sanoo.
Seinäjoen Asuntomessuilla vieraili viime vuonna 130 700 kävijää.
Vuorenpään mukaan Kirkonvarkauden messualueella kävi päivittäin keskimäärin 4300 ihmistä, mutta yli puolentuhannen kävijän päiviäkin kuukauteen sattui useita.
Suurin kävijähuippu oli torstaina 20.7., jolloin messut olivat auki pidennetysti iltakymmeneen ja lavalle nousi Jari Sillanpää. Silloin kävijöitä oli 6697.

Myös projektipäällikkö Heikki Manninen on tyytyväinen messukuukauteen.
— Asiakkaat ovat kehuneet messuja, ja messuoppaat ovat saaneet aivan erityistä kiitosta.
Tarkemmin kävijätyytyväisyyttä pääsee tarkastelemaan lokakuussa, jolloin osuuskunta julkaisee messujen kävijäpalautteesta laajan koosteen.
Lokakuussa valmistuu myös kaupungin laatima taloudellinen raportti messujen kustannuksista. Vielä alustavia arvioita messujen hinnasta ei anneta, koska purkutyöt ovat yhä edessä.
— Meillä on ammattilaisten tekemät arviot purkamisen kustannuksista, mutta hinta varmistuu vasta sitten, kun pääsemme töihin, Manninen sanoo.

Näytteilleasettajat aloittavat osastojensa purkamisen heti, kun viimeiset messuvieraat ovat lähteneet.
Aluevalvoja Pekka Kammosen mukaan purkuaika jatkuu sunnuntaina keskiyöhön asti ja alkaa maanantaina aamuseitsemältä.
— Keskiviikkona neljään mennessä näytteilleasettajat ovat lähteneet ja alueen pitäisi olla siistittynä. Silloin perheet pääsevät muuttamaan taloihinsa.
Kammosen mukaan portit ja aidat saadaan purettua viimeistään torstaiaamuna. Sen jälkeen alkaa näyttelyhallin alla ja sisääntuloalueen kohdalla olleen asvaltin poistaminen.

Asvaltti puretaan vauhdilla, sillä alueelle saapuvat ensimmäiset uudet rakentajat jo syys–lokakuussa. Kammosen mukaan nykyiseltä messualueelta on varattu puolenkymmentä omakotitalotonttia, ja aivan alueen ulkopuolelle on taloja tulossa sama määrä.
— Yli kymmenen omakotitaloa on lähdössä työn alle. Osa rakentajista tulee tonteille syksyllä, ja jotkut varmaan viivyttelevät rakentamisen aloittamista kevääseen, Kammonen arvioi.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.