Mikkelin Ruokapiiri Lipstikka toivottaa uudet aktiiviset jäsenet tervetulleeksi

Mikkelissä toimivassa lähiruokapiirissä on tilaa uusille jäsenille.

Taru Hokkanen

Ruokapiiri Lipstikan jäsenet ovat vuorollaan jakoapuna. Vanhalla Sotkulla tuotteita järjestivät keskiviikkona Pertti Lehikoinen ja Marja Närhi.
Ruokapiiri Lipstikan jäsenet ovat vuorollaan jakoapuna. Vanhalla Sotkulla tuotteita järjestivät keskiviikkona Pertti Lehikoinen ja Marja Närhi.

Lähiruokaa tekisi mieli, mutta mistä sitä Mikkelissä löytäisi? Yksi vaihtoehto on Ruokapiiri Lipstikka, jonka kautta voi tilata pääasiassa eteläsavolaisten tuottajien antimia.
Tuottajia on mukana noin 30, kertoo ruokapiirin jäsen Hanna Lamminen. Tuotevalikoima on runsas.
Tarjolla on muun muassa viljatuotteita, porkkanaa, perunaa, sipulia, valkosipulia, hunajaa, kananmunia, yrttejä, mehuja, marjoja ja lihaa.
Tuotteiden jakelu tapahtuu kerran kuussa Vanhalla sotilaskodilla eli Sotkulla Mikkelin Jääkärinkadulla.


Jäseniä ruokapiirissä on viitisenkymmentä. Uusiakin mahtuu mukaan, ja erityisen tervetulleita ovat ruokapiiriaktiivit.
Jos liittyminen ruokapiiriin kiinnostaa, yhteyden saa Lipstikan verkkosivujen kautta osoitteesta http://luomupiirilipstikka.fi/. Toinen vaihtoehto on lähettää sähköpostia osoitteeseen mikkelin.ruokapiiri@gmail.com.


Ruokapiirissä on pieni jäsenmaksu, jolla katetaan Sotkun vuokra. Yhdistys toivoo myös, että kukin jäsen olisi pari kertaa vuodessa jakoapuna.
—Pari tuntia menee, kun otetaan tuottajilta tuotteet vastaan, laitetaan ne pöytiin, ja autetaan ihmisiä etsimään oikeat tuotteet.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.