Etelä-Savo varautuu monenlaisiin tulevaisuudenkuviin

Strategiatyön aloitusseminaari on Mikkelissä keskiviikkona.

Julia Paasonen

Maakuntauudistuksen johtoryhmä päätti jatkaa hakuaikaa projektipäällikön tehtävään.

Etelä-Savon maakunta varautuu strategiatyössään kaikkeen mahdolliseen. Strategiatyön aloitusseminaari on Mikkelissä keskiviikkona. Maakuntastrategia ulottuu vuoteen 2030.

Strategiatyön pohjaksi maakuntaliitto on pohtinut erilaisia mahdollisia kehityskulkuja eli skenaarioita.

Skenaariot maakuntaliitto kehitti viime vuonna yhdessä kuntien, yritysten, oppilaitosten, tutkimuslaitosten ja järjestöjen sekä elinkeino- liikenne ja ympäristökeskuksen kanssa. Työssä oli mukana noin 70 ihmistä.

Skenaariot kertovat, millaisessa maailmassa Etelä-Savo ja eteläsavolaiset mahdollisesti elävät vuonna 2030.

Maakuntaliiton ennakointiasiantuntija Hanna Kautiaisen mukaan tulevaisuudenkuva on riippuvainen kansainvälisen politiikan kehittymisestä sekä luonnonvarojen, veden ja energian saatavuudesta.

Mahdollisia tulevaisuudenkuvia luotiin neljä. Skenaariot eivät ole ennusteita, joten mikään niistä ei välttämättä toteudu sellaisenaan.

Skenaarioitten avulla maakunta kumppaneineen seuraa, mihin suuntaan maailma on menossa. Jokaista kehityskulkua varten on tehty oma varautumissuunnitelma, jolla tapahtumien kulkuun voidaan vaikuttaa.

— Teemme varautumissuunitelmia, jotta välttäisimme pahimman vaihtoehdon toteutumisen, sanoo aluekehityspäällikkö Hanna Makkula.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.