Wickström Mikkelistä on vuoden kuljetusyritys Itä-Suomessa

Pelloksen puruja ja muuta puuta ajava yritys työllistää 42 henkilöä.

Mikko Kontti

Jorma Wickström esittelemässä Pelloksen vaneritehtaalla uutta erikoispitkää hakerekkaa.

SKAL:n Itä-Suomen alueella vuoden kuljetusyrittäjäksi on valittu Kuljetusliike Wickström Oy Mikkelin Ristiinasta.

Metsäteollisuuden kuljetuksiin erikoistunut yritys työllistää tällä hetkellä omistajat mukaan lukien 42 henkilöä. Omistajina ovat veljekset Jorma, Seppo ja Arto Wickström. Kuljetusliikkeen kuljetuspäällikkönä toimii Pekka Kopperoinen. Myös kolmas sukupolvi on astumassa mukaan yrityksen toimintaan.

Kuljetusliike Wickström sai alkunsa vuonna 1954 Ristiinassa Paavo Wickströmin perustamana. Aluksi ajettiin yhdellä kuorma-autolla raakapuuta, kunnes 1964 Pelloksen tehtaiden kuljetustarpeisiin kalustoa lisättiin lastulevyjen kuljettamiseen.

Vuonna 1985 yrityksessä siirryttiin Pelloksen sivutuotteen eli hakkeen ja purun kuljetuksiin. Yhä edelleen kuljetusliikkeen toiminnassa on mukana sekä raakapuun että hakkeen ja purun kuljetukset.

Lisäksi toimintaan on tullut metsäenergian teko ja kuljetus sekä erilaiset toimintoja tukevat työkoneet ja niiden kuljetukset.

Kuljetusliike Wickström Oy on historiansa aikana kasvanut nykyiseen kokoonsa osittain asiakkaan tilauksesta ja osittain omistajien tahdosta ja tavoitteista, mutta kasvun takana on aina ollut myös terve ja tarkka harkinta taloudellisesta kannattavuudesta, toteaa SKAL valintaperusteissaan.

Vuoden nuori yritys Savonlinnasta

SKAL Itä-Suomi on Pohjois-Savon, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueella toimiva kuljetusyrittäjien edunvalvontajärjestö. Yhdistys piti vuosikokouksensa Mikkelissä lauantaina.

Vuoden nuoreksi yritykseksi nimettiin Transport Sairanen Savonlinnasta. Timo Sairanen perusti tavara-ajoa Suomen ja Norjan välillä ajavan yrityksen viime syksynä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet