Vanha navetta ja halli tuhoutuivat lauantaina tulipalossa Pieksämäen Siikamäessä, kun tuli levisi risujen poltosta maastoon

Maastoa paloi hehtaarin verran.

Paikalle hälytettiin viisi eri palokuntaa. Kuvituskuva.
Paikalle hälytettiin viisi eri palokuntaa. Kuvituskuva.

Vanha navetta ja halli tuhoutuivat tulipalossa Pieksämäellä Pöröseläntiellä lauantaina iltapäivällä. Palo sai alkunsa risujen poltosta ja levisi maastoon sekä rakennuksiin. Palossa tuhoutui myös hehtaarin verran maastoa.

Ilmoitus palosta tehtiin iltapäivällä kello 13.25. Hätäkeskus lähetti paikalle yksiköitä viideltä eri paloasemalta Etelä-Savon ja Pohjois-Savon pelastuslaitosten alueelta.

– Palo on saatu rajattua ja sammutustyöt ovat käynnissä, päivystävä palomestari Jani Kasanen kertoi pelastuslaitoksen julkaisemassa tiedotteessa iltapäivällä kello 14:n jälkeen.

Pörösalmentiellä maastopalo saatiin sammutettua illan suussa ja sen jälkeen jatkettiin rakennuksien jälkisammutusta. Paikalla on myös koura-auto raivaamassa. Rakennukset paloivat maan tasalle.

Myös kaksi autoa paloi joista toinen oli talousrakennuksessa. Palo uhkasi alkuvaiheessa myös asuinrakennusta, muuta asuinrakennus saatiin turvattua.

Juttua on päivitetty 23.5. kello 18.20. Tarkennettu pelastuslaitoksen tiedotteen pohjalta sammutustöiden edistymistä ja vahinkojen laajuutta.