Kangasniemellä 16-vuotias poika ajeli luvatta vanhempiensa autolla ja lähti poliisia karkuun — Takaa-ajo päättyi ojaan

Kimmo Seppälä

16-vuotias kuski ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä. Kuvituskuva.
16-vuotias kuski ei totellut poliisin pysähtymiskäskyä. Kuvituskuva.

Kangasniemeläinen 16-vuotias poika oli perjantaina alkuillasta ottanut ilman lupaa vanhempiensa auton käyttöön. Henkilöauton kyytiin luvatta ajellut kuski oli ottanut neljä ikätoveriaan.

Poliisipartio yritti pysäyttää autoa Kangasniemen taajamassa, mutta poika ei totellut pysäytyskäskyä vaan jatkoi matkaansa. Tilanteesta kehkeytyi takaa-ajo, jonka aikana nuorukainen ajoi ylinopeutta ja laiminlöi useita liikennemerkkejä.

Takaa-ajo päättyi siihen, että Toivakantiellä taajaman ulkopuolella auto alkoi heittelehtimään ja ajautui ojaan. Toivakantiellä nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa, mutta poika ajoi sitä kovimmillaan 125 kilometriä tunnissa.

Ojaanajossa ei loukkaantunut kukaan. Alkoholilla ei ollut osuutta tapahtumiin. Poika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ATM-luokan ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun. Kuljettaja palautettiin vanhempiensa luokse.

Poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, luvattomana käyttönä sekä kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.

Mikkelissä kortiton rattijuoppo

Perjantaiaamupäivällä poliisi pysäytti Mikkelissä Peitsarin kaupunginosassa noin 50-vuotiaan miehen, joka ajoi humaltuneena henkilöautoa. Tarkkuusalkometriin mies puhalsi 1,49 promillea. Ajo-oikeutensa hän oli menettänyt jo aiemmin.

Miestä epäillään näin ollen törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.