Pieksämäellä havaittu sinilevää kahdessa paikassa — Etelä-Savossa oli sinilevähavaintoja tänä vuonna poikkeuksellisen paljon

Kokonaisuudessaan levätilanne on tällä hetkellä koko Suomessa tyypillinen vuodenaikaan nähden.

Petri Vanhanen

Pieksämäellä on havaittu sinilevää kahdessa mittauspaikassa, tiedottaa Suomen ympäristökeskus. Levää havaittiin keskiviikkona Pieksänjärvessä ja Heiniössä. Molemmissa oli ympäristökeskuksen mukaan hieman levää.

Kokonaisuudessaan levätilanne on tällä hetkellä koko Suomessa tyypillinen vuodenaikaan nähden. Tyynen ja helteisen sään jatkuessa uusia pintakukintoja voi kuitenkin vielä esiintyä.

Ely-keskuksen mukaan sinilevähavaintoja oli tänä kesänä poikkeuksellisen paljon Etelä-Savossa. Ely-keskukselle on kesän aikana tullut 46 yleisöilmoitusta ja viranomaishavaintoa. Valtaosa havainnoista on tehty juhannuksen jälkeen ja heinäkuun alkupuoliskolla.

Jos veteen ilmaantuu silminnähden runsaasti levää, uimista ja veden käyttöä sauna- ja talousvedeksi on syytä välttää. Leväpitoiseen veteen ei myöskään pidä päästää pieniä lapsia eikä kotieläimiä. Sinilevät voivat aiheuttaa esimerkiksi allergiareaktioita, silmätulehduksia tai nuhaista oloa.

Luetuimmat

Kommentoidut