Pieksämäellä Partaharjun toimintakeskuksessa syttyi keskellä yötä tulipalo – Kaksikerroksisen asuntolan yksi huoneisto kärsi pahoja vahinkoja

Rakennuksessa, jossa palo syttyi, ei ollut ihmisiä sisällä.

Onni Ojala

Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti. Kuvituskuva.
Pelastuslaitos sammutti palon nopeasti. Kuvituskuva.

Pieksämäellä Partaharjun toimintakeskuksen asuntolassa syttyi tulipalo torstain ja perjantain välisenä yönä.

Palo syttyi kaksikerroksisen asuntolan alemman kerroksen majoitushuoneistossa, jossa oli kaksi huonetta ja keittokomero. Koko rakennuksessa ei ollut ihmisiä sisällä.

Lähialueella ollut henkilö havaitsi palon ja teki hätäilmoituksen. Pelastuslaitos sai tilanteesta hälytyksen perjantaina noin kello 00.50. Palokunnan saapuessa paikalle palo oli jo täyden palon vaiheessa. Tuli saatiin sammutettua nopeasti, noin tunnissa, jonka jälkeen rakennuksen muut tilat ja ullakko tarkastettiin.

Palanut huoneisto kärsi pahoja vahinkoja kuumuudesta ja savusta. Alustavien selvitysten mukaan palo syttyi todennäköisesti huoneiston keittiötilassa, mahdollisesti jääkaappipakastimesta.

Palosta levisi savua myös porraskäytävään, mutta muuten tiloissa ei ole merkittäviä vahinkoja. Tilanne ei aiheuttanut henkilövahinkoja, eivätkä myöskään viereiset rakennukset olleet vaarassa. Muissa rakennuksissa ei pelastuslaitoksen mukaan ollut paikalla muita henkilöitä kuin palosta ilmoittanut henkilö.