Mikkelipuiston toiminnan jatkamisesta tuli useita tarjouksia – konkurssipesä pyrkii löytämään uuden toimijan vielä kesäkuun aikana

Mikkelipuisto: Konkurssipesän suurimmat velkojat ovat avainasemassa, kun uutta toimijaa valitaan.

Tommi Ollikainen

Mikkelipuisto on tällä hetkellä ilman hoitajaa. Puistoa ovat käyneet siistimässä mikkeliläiset vapaaehtoisuus, mutta etenkin puiston ajoittainen roskaantuminen on nostattanut närää kaupungilla.
Mikkelipuisto on tällä hetkellä ilman hoitajaa. Puistoa ovat käyneet siistimässä mikkeliläiset vapaaehtoisuus, mutta etenkin puiston ajoittainen roskaantuminen on nostattanut närää kaupungilla.

Toukokuussa konkurssiin hakeutuneen Mikkelipuiston toiminnan jatkamiseen on kiinnostusta.

Mikkelipuistoyhdistyksen konkurssipesän hoitajana toimiva Asianajotoimisto Fennon asianajaja, varatuomari Jarkko Otva kertoo, että määräaikaan eli 16. kesäkuuta mennessä saapui useita tarjouksia toiminnan jatkamisesta.

Hän ei kerro, ketkä tarjouksia ovat jättäneet.

– Se ei olisi korrektia tarjousten jättäjäosapuolia kohtaan. Nyt on päästy vasta neuvottelujen alkuun, kommentoi Otva torstaina Länsi-Savolle.

Nopea aikataulu

Otva on kuitenkin toiveikas sen suhteen, että neuvottelut sujuvat joutuisasti.

– Pyrimme siihen, että ratkaisu saadaan aikaan vielä kesäkuun aikana, mikä on todella nopea aikataulu tämän kokoluokan konkurssiasiassa, Otva sanoo.

Neuvottelujen osapuolet ovat konkurssipesän hoitaja eli varatuomari Otva sekä tarjousten jättäjät.

– Ratkaisevassa asemassa neuvotteluissa ovat tietysti myös konkurssipesän suurimmat velkojat, Otva lisää.

Mikkelipuiston suurimmat velkojat ovat Etelä-Savon Osuuspankki sekä Etelä-Savon ely-keskus. Se perii puistoyhdistykseltä takaisin 174 000 euron investointi- ja kehittämisavustusta.

– Suurimpiin velkojiin voidaan lukea myös Mikkelin kaupunki, Otva lisää.

Muiden velkojien kuin ely-keskuksen kaikki saatavat eivät ole vielä tarkkaan tiedossa eivätkä siksi julkisia.

Konkurssi oli monen asian summa

Mikkelipuiston hoidosta vastanneen Mikkelipuistoyhdistyksen hallitus päätti yhdistyksen hakeutumisesta konkurssiin toukokuun viimeisellä viikolla.

Mikkelipuiston toiminnanjohtaja Heidi Kelho ja yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Teppo Kaarniemi kertoivat tuolloin konkurssiin hakeutumisen syiksi aiemmilta vuosilta jääneen velkataakan, ely-keskuksen tuen takaisinperinnän ja koronaviruspandemian ankarat vaikutukset etenkin ravitsemus- ja matkailualalle.