Kelluva sauna aloittaa Mikkelissä kesäkuussa — yrittäjien kipinä syttyi polttariseurueessa

Jussi Sinkko ja Matti Perälä päättivät perustaa bisneksen seilaavan saunan ympärille.

Vesa Vuorela

Jussi Sinkko ja Matti Perälä päättivät rakentaa 13 x 6 -metrisen saunalautan Mikkeliin ennen kuin joku muu ehtii. Lautta saa majapaikakseen Mikkelin sataman. Toistaiseksi se odottaa vielä viimeisiä silauksia Pursialassa.
Jussi Sinkko ja Matti Perälä päättivät rakentaa 13 x 6 -metrisen saunalautan Mikkeliin ennen kuin joku muu ehtii. Lautta saa majapaikakseen Mikkelin sataman. Toistaiseksi se odottaa vielä viimeisiä silauksia Pursialassa.

Tehdään pois, koska tällainen Mikkelistä vielä puuttuu, ajattelivat yrittäjät Jussi Sinkko ja Matti Perälä jonkin aikaa ideaa hauduteltuaan. Kipinä omasta saunalautasta syttyi kaksikon mukaan noin vuosi sitten Jyväskylässä vietetyissä polttareissa.

Kesäkuun alusta lähtien myös Mikkelin satamasta löytyy saunalautta, jonka voi vuokrata seilaamaan pitkin Saimaata.

— Perusreitillä mennään Annilanselälle ja lyödään ankkuri pohjaan. Tai jos joku haluaa vaikka Savonlinnan oopperajuhlille, sitten räätälöidään sellainen paketti, Sinkko lupaa.

— Meillä on joustavat kuskit, Perälä lisää.

Saunalautan kuljettamiseen tarvitaan vuokraveneen kuljettajakirja ensiapukoulutuksineen. Sinkko ja Perälä ovat palkanneet kolme kuljettajaa, ja voivat tarvittaessa itsekin tarttua ruoriin. Ilman kuljettajaa saunalauttaa ei voi vuokrata.

Urhoksi ristitty uiva sauna on vielä viimeistelytöitä vailla, mutta valmistumassa käyttökuntoon hyvää vauhtia. Se tärkein eli sauna on jo suihkua vaille valmis. Suihkun on tarkoitus toimia suodatus- ja lämmitysjärjestelmän kautta kierrätetyllä järvivedellä.

Jos joku haluaa vaikka Savonlinnan oopperajuhlille, sitten räätälöidään sellainen paketti. — Jussi Sinkko

Lautan varustelutasoon lukeutuu lisäksi viihde-elektroniikkaa, lämmitettävä palju ja grillillä varustettu kattoterassi.

— Jokunen ennakkotilaus on jo tullut ja hirveästi kyselyitä, Sinkko kertoo.

— Ihmiset haluavat nähdä tämän ennakkoon, ja kaikki jotka ovat käyneet katsomassa, ovat yllättyneet.

Oleskelutilaa lautalta löytyy yli sata neliömetriä, jos reilun 30 neliön kattoterassi lasketaan mukaan. Lautan kantavuus on noin 21 tonnia.

Lämpöeristetyn lautan pitäisi Perälän mukaan kestää varsin kylmiäkin kelejä, joten saunalautan toiminta voi tarvittaessa jatkua aina ensilumille saakka.

Yrittäjäkaksikko on arvioinut liiketoimintasuunnitelmassaan suurimman osan tilauksista tulevan yrityksiltä. Sinkko ja Perälä uskovat myös saunalautan suosioon etenkin polttari- ja muiden kaveriporukoiden keskuudessa.

Yrityksen lähtökustannukset suunnittelutöineen lähentelevät Perälän mukaan euroina kuusinumeroista lukua. Osakeyhtiö perustettiin viime vuodenvaihteessa.

— Olen luonteeltani sellainen, että lähden tekemään asioita aika vauhdikkaasti, Sinkko mainitsee.

Itsensä lisäksi yrittäjät ovat vakuuttaneet yhteistyökumppaneikseen useita paikallisia yrityksiä: Saimaa Brewing Companyn, Bar Domin sekä Eepin Grillin, joka on suunnitellut saunalauttaa varten oman Urho-burgerinsa.

Saunalautalla ei ole anniskeluoikeuksia, mutta omien eväiden nauttiminen on yrittäjien mukaan sallittua. Urho saa kesäkuussa oman laituripaikan Mikkelin satamasta ravintolalaiva Toivon vierestä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet