Kaunis kunta, jossa asuu kauniita ihmisiä — Kangasniemeläisillä on monta syytä olla ylpeitä kangasniemeläisyydestään

Kunnan 150-vuotisjuhla kokosi Kansiskeskukseen salin täydeltä yleisöä.

Juhlapuhujeen Kangasniemen kunnan 150-vuotisjuhlassa piti puhujana ja juontajana palkittu André Noël Chaker. Hänen vierellään juhlaohjelmaa seuraa kunnanjohtaja Johanna Luukkonen.

Sateinen sääkään ei onnistunut latistamaan Kangasniemen kunnan 150-juhlavuoden pääjuhlaa sunnuntaina. Juhlamessun jälkeen Rantatorilta Kansis-keskukseen marssi kulkue Suomen lippu kulkueen kärjessä.
Juhlapuhuja, kanadalaisyntyinen André Noël Chaker ravisteli vuosikymmenien pölyt Suomen kaunein kunta -kruunusta.
— Noin 3 500 mökkiasukasta ei voi olla väärässä. Täällä on 1 500 kilometriä puhdasta järvenrantaviivaa. Tämä on kunnan luonnollinen jalokivi, josta kannattaa pitää hyvää huolta, totesi Chaker.
Myös parhaimpiinsa pukeutunut juhlayleisö sai kiitoksista osansa.
— Myös paikkakunnan ihmiset ovat aika kauniita. Arvostan niin paljon Kangasniemen kauneutta, että olen mennyt naimisiiin puolikangasniemeläisen kassa. Kyllä olette hyvä rotu, hehkutti Chaker.

Juhlapuheensa Chaker koosti sanasta kangas, ja kävi kirjain kirjaimelta lävitse kuusi asiaa, joista kangasniemeläisten kannattaa alla ylpeitä. Kauneuden lisäksi Chaket nosti esille sanat ainutlaatuinen ja neuvokas. G-kirjain tuotti eniten ongelmia, mutta siihenkin löytyi ratkaisu golf.
— Ei melkein missään muualla kuin Kangasniemellä ole mahdollista saada golfopetusta ilmaiseksi.
Suomalainen sisu on Chakerin mukaan kangasniemeläisten voimavara.
— Pieni paikkakunta, jossa vallitsee hyvä vire.

Kunnanvaltuuston uusi puheenjohtaja Tommi Vehmala palautti mieleen kunnan perustamisvuoden 1867. Tuolloin koko Eurooppaa ja myös Suomea koetteli nälänhätä.
— Tuolloin onnistuttiin saamaan vain viisi tai enintään kymmenen prosenttia viljasadosta. Mitähän tapahtuisi, jos tänä päivänä kaupan hyllyillä olisi vain kymmenen prosenttia tuotteita tarjolla ei vain yhden päivän vaan vuoden ajan, kysyy Vehmala.
Yleisölle nälkä ei suinkaan ollut päivä puheenaihe. Hyvin haudutettua lihasoppaa ja maistuvaa ruisleipää oli varattu 500 juhliljalle.Keitto ei loppunut kesken, ja 350 varattua istuinpaikkaa riittivät.

Arja Reinikainen

Arja Reinikainen

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo